Szabolcsi Állatfarm

Szabolcsi Állatfarm

A centivágás #1 szabálya

ne legyen ott az ujjad

2015. április 18. - Beastmaster

centi.jpgA mai napi előirányzat a “Száz nap eltelt” c. középfajú dráma

Pillanatnyi lelki állapota alapján ki nevetni, ki sírni tud rajta. Megjelent a “Szemszög független záhonyi kiadvány 1.számá”-ban. Független, mert független az igazságtól. Egy dolog világlik ki belőle, méghozzá az, hogy a szerző már nagyon rákészült a moralizálásra. Alig bírta kivárni, hogy a száz nap elteljen. Én is alig várom már, hogy jöjjön az újabb Szemszög, mivel elfogytak azok a cikkek, amivel van értelme vitatkozni.

 Gyakorlatilag egy por-vagy stílusosan: aprószög-hintéssel állunk szemben, aminek a mondanivalója, hogy ami jó, az nekünk köszönhető, ami rossz, az a polgármesternek. Mi együttműködünk, ő nem.

Mint a pisis négyévesek a homokozóban. (elnézést kérek az értelmesebb négyévesektől) Nem is én voltam, hanem ő volt. (Legnagyobb megdöbbenésemre egy másik értelmes ember is beleállt ebbe a mutogatásba.)

 

Továbbá bemutatkozik a szerző, mint kritikus lélek és atyaúristen. Kár hogy a kritikáját most kezdi el gyakorolni, nem 8 éve, akkor lehet, hogy a hőtávnál se 11 hiányosságot állapítottak volna meg.

Valaki bebeszélte neki, hogy Ő az, aki száz nap elteltével majd felelősségre vonhat, elszámoltathat akárkit. Nem tudom, hogy ki volt az, de jól átverte!

A lényegi rész itt is, mint az összes cikkben, a hivatali dolgozók illetmény-kiegészítése (ebben a füzetkében nem is nagyon van olyan lap, hogy ezt ne sulykolná 2-3x).

Az igazságnak azonban vannak olyan szeletei, amit nem szívesen bont ki a szerző úr.

Pl, :

- hogy az elmúlt 4 évben  csont nélkül szavazta meg ez a felelősségteljesen gazdálkodó képviselő csoport ugyanezt az illetménykiegészítést. Még az előtt, hogy 130 millió konszolidációban részesült volna a város, így az egyenlege is negatív volt. 

- korábban nem igazán emelte fel a szavát az ellen, hogy megszüntessék az aljegyzői posztot. (részletezve lentebb) Ez a manőver jelenleg kb. ugyanannyiba kerül a városnak, mint az illetménykiegészítés, azzal a különbséggel,hogy ez nem harminc ember között oszlik meg, hanem egy kapja meg. Persze ez így rendben van, mert ez az ember haver.

 

Majd kezdődik a mosakodás. De még az is eszetlenül, koncepció nélkül.

A cikk elején az „igazmondó”  azzal a vérszegény érvvel próbálja alátámasztani az együttműködési készségét, hogy “hát mi mindent megszavaztunk, amit a polgármester kért”. Ez az elem még vagy háromszor visszatér, csak úgy megerősítésképpen. Aztán a végére megérik a vélemény, és már homlokegyenest ellenkezőleg azt írja, hogy “Az együttműködés nem a bólogatásról, a feltétlen elfogadásról szól ...”. Akkor most össze kellene hangolni a cikk elejét a végével. Nem tudom eldönteni, hogy több ember írta, vagy egyszerűen Mr. Hyde? Akkor most bólogató vagy, és megszavaztál mindent, akkor is, ha nem értesz vele egyet?

 

Együttműködésről beszél, amire ők (hogy pontosan kire gondol, az nem teljesen tiszta, mert a képviselő testület sem teljesen egységes e tekintetben) természetesen készek. Persze azt nem magyarázza meg, hogy mennyire számít együttműködésnek a testületi ülések előtti és utáni ülésezések a mindent tudó négyesre csökkentett csoporttal, amikor árnyékkormányosdit játszotok.

Hogy lehetséges az, hogy már a választási eredmények kitudódása után attól volt hangos a város, hogy K.P. fel fogja oszlatni a testületet? (gondolom nem egyedül, arra még ő sem képes, akárkinek telefonál is) Ez már a része volt az együttműködésnek? Rá is próbált egy, a polgármestert érintő összeférhetetlenséget firtató névtelen levéllel a nagy együttműködésre.  Aztán ez arra változott, hogy kivárja a száz napot, és majd akkor. No, mit ad isten, eltelik az idő, várom a feloszlatást, erre megjelenik a száz napos cikk. Ezzel a kör bezárult, te magad igazoltad a korábbi pletykát. Tehát igaz volt, ami valahogy kiszivárgott a privát testületi ülésetekről.

 

Volt már korábban egy együttműködésed! Hoztál egy nagyon jó pályázatot a városnak. Meg pályázatíró céget is, meg tanulmánycsináló céget is. Az akkori pm. együttműködött veled. Aztán a következő pm-et felpiszkáltad, hogy jelentse fel, mert volt valami szabálytalanság, te meg utána kifaroltál az egészből és most egyedül áll a vádlottak padjánál. Mit gondolsz, nem kellene neki egy kis együttműködés ott is? A pályázatíró és tanulmánykészítő cégen kívül mindenki rosszul járt. Valaki kérdezze már meg, kicsodának a kicsodája volt a közreműködő, aki jól járt!?

 

Aztán együttműködtél a korábbi polgármesterrel és a jegyzővel is (képzeld, van olyan záhonyi aki azt se tudja, hogy hol lakik :-) ), mikor az aljegyzői poszt megszüntetését bugáztátok ki. 228 nap ki nem adott szabi lett a vége, aminek a tetemes része már akkor megvolt. Már akkor lehetett tudni, hogy ez csak több lesz, ha a jegyzői munkát végzők létszáma feleződik.  Ennek a következménye most 10 millió extra kiadás. Előtte több millió forint már kifizetett helyettesítési pótlék. (a felelősség teljes gazdálkodás újabb bizonyítéka)

Érted ugye? Helyettesíteni olyan dolgozót, akinek nincs szükség a munkájára. Tehát csak akkor ér valamit az a munka, ha egy bizonyos személy végzi el, ha valaki más, akkor már nem kell. Ragozzam még, vagy érthető? Hát kacag a vakbelem!

 

E heti matek feladványunk:

1, Évi 40 nap szabadságból hány év alatt gyűlik össze 228 nap ki nem vett szabadság?

2, Hány K.P. kell ahhoz, hogy ezt kiszámolja?

3, Hány havi végkielégítés  jár annak a munkáltatónak, akinek a közreműködésével ez létrejöhetett?

                        Segítségek:

1, Akinek 100 nap jön ki, az ne is menjen tovább, írjon be magának egy egész lapos karót, és foglaljon helyet a hátsó padban.

2, 6*10^23

3, bruttó 3 millió forint, ami járulékkal együtt 4 milla a város költségvetéséből. (ez is csak a felelősségteljes gazdálkodást igazolja)

 

Sőt, volt már, hogy Helmeczi téged támogatott, mikor polgármesternek jelöltetted magad. Akkor tudott együttműködni? Közben biztosan elfelejtette hogy kell. Nem lehet, hogy menet közben megfordultál a lovon? Ne ijedj meg, nem fog az következni, hogy cserébe most te is támogathatnád! Ez nem így működik. De nincs szükség, szögesdrótos villanykerítésre sem. Legyél objektív! 

 

Végkövetkeztetésként pedig annyit, hogy nem hinném, hogy olyan nagy baj az, ha te nem akarsz valakivel együttműködni. Az illető legfeljebb a láncait veszítheti, néhány kétes kimenetelű pályázat bírósági eljárását úszhatja meg. Szerintem ez fair.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabolcsiallatfarm.blog.hu/api/trackback/id/tr337377640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mosoly15 2015.04.22. 08:23:03

Kedves Mindenki!

Ismét hozzászólok, mert van valami amit nem értek! Ez pedig a következő, amivel Kövesdi Péter a Szemszög újságban is érvelt, valamint a lakossági fórumon is. Szóval azt mondta és írta, hogy ők mindent megszavaztak amit a Polgármester Úr előterjesztett, sokszor még utólag is. Kérdezem én, miért? Miért szavaz meg egy képviselő olyan előterjesztéseket, amivel nem ért egyet? Ha pedig egyet ért vele, akkor miért olyan nagy érdem, hogy megszavazta? Miért kell ezt nekünk, mint választópolgároknak pozitívumként kezelnünk? Nem ez lenne egy képviselő dolga? Nem ezért lett oda beszavazva? Nem ezért érezte úgy, hogy elindul a választásokon? Gondolom a városért, a lakosságért szeretne munkálkodni! Ha igen, akkor szerintem tegye a dolgát! Egyébként pedig nemmel is lehet szavazni, sőt még tartózkodni is lehet. Ha valamivel nem ért egyet akkor szavazzon nemmel!

Aztán az is elgondolkodtatott, hogy a Hőtávos cikkhez miért nincs hozzászólás? Főleg a IV. Bélával azonos véleményen lévőktől? Arra a következtetésre jutottam, hogy ezen a téren még ők is tudják, hogy nagy a probléma, a megoldás pedig mi lenne szerintük? Azért ez a téma a lakosság elég nagy százalékát érinti! Fontosabb is, mint a műfüves pálya. Erre talál valamilyen megoldást a képviselő-testület?

Beastmaster 2015.04.23. 20:28:28

A mondandód 1. részével nem lehet vitatkozni.
A hőtávos azonban kommentet kíván.
Mentségemre legyen mondva, szóltam az elején, hogy hosszú lesz. Hosszú is lett, és nehéz is, tisztában vagyok vele. De pont a fő felelős, nem nagyon törte magát, hogy hozzászóljon. Értem én, hogy van az a helyzet, amit nem lehet védeni, és olyankor jobb kussolni. De ha olyankor befogja a száját, mikor szólni kellene, akkor nem tudom komolyan venni.

Mindenesetre az ott felvetett dolgok érvényesek. És ki tudja meddig?

mosoly15 2015.04.26. 21:23:56

Kedves Záhonyiak!

Holnap lesz a szavazás a műfüves félpálya építéséről! Szeretném kérni az érintettektől, hogy a testületi ülést a városi honlapon, vagy a facebookon, vagy valahol tegyék láthatóvá, mert sok embert érdekelne. Különösen az a rész amikor Kovács Sándor, Kövesdi Péter és Szabó János közli, hogy úgy fog szavazni, mint a Polgármester Úr! (Ha valaki nem vette volna észre ez csak irónia volt, mivel most valószínűleg fogják tudni, hogy másképp is szavazhatnak!) Tessenek majd megnézni, mivel érdekes lesz!

Beastmaster 2015.04.27. 20:20:43

Valaki nem tudja mi lett a végeredmény? Győzött a "kőccsünkel20millát-mertmosterrevantámogatás-lobby"?

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.04.29. 21:49:20

Nem lett szavazás, mert a pógárjenőt bevádolták a kedves képviselőtagok, hogy azért lett arra a napra téve a (savzás) hogy ne legye ott a teljes képviselő testület. Szánalmasak. Ennek a testületnek folyamatosan és megállás nélkül csak a sz@r fröcsög a szájukból. De ha nekik ennyire derogál az új polgármester, vegyék a kalapjukat és lépjenek le. Ha lehet egy másik megyébe. De inkább országba. Nem tartanak pisztolyt a fejükhöz hogy ott legyenek. Ja hogy a semmit tevésért jól jön az a kis nyócvanezer? Hát költsék patikára.

Beastmaster 2015.05.03. 11:55:51

@Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag.: Hozzá tartozik, hogy a két bizottsági elnöknek van belőle 80 ruppó. A többinek 40. Az egyik bizottságvezető az, akinek szerintem fájdalmasabb lenne megválni a 80-tól, mintha pillanatragasztós jégkrémpálcikát az orrába dugnának, és kirántanák vele az összes orrszőrét egyszerre. Jajj, ott lenne már sírás rívás! A "Nyugati fal"-nál fő műsoridőben nem hallani olyat.

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.05.05. 22:10:18

Amúgy teljesen mindegy hogy 80 vagy 40. Amit vállaltak azt tisztességesen kellene csinálni nem pedig pénzes motivációval.. Akár ingyen is. Ha nem lenne semmi juttatás, azért megnézném hányan indulnának a következőn választáson. Igen kúrta lenne a lusta lista.
süti beállítások módosítása