Szabolcsi Állatfarm

Szabolcsi Állatfarm

Van, hogy a jobb kéz nem tudja, mit csinált tegnapelőtt

2015. április 27. - Beastmaster

Nehezen bírtam visszafogni magam, és nem is sikerült. A képviselő úr regisztrált a Facebookra. Leszállt a nép közé. Mondjuk nem álruhában, mint én és Mátyás király, de legalább megpróbálkozik.

Aztán mindjárt nyitott is egy meredekkel. Már az első mondatban magyarázkodni kényszerült. Ő igazából nem is akart, csak hát tudjuk, a polgármester miatt kellett, és Ő -mint tudjuk- együttműködik, abban hiba nincsen. Jó ha púpos nem lesz az, akivel együttműködik.

Majd jön a reklám helye. Záhonyban mindenki műfüvet akar, még az is, aki nem tud róla, de ha megtudják, hogy ez milyen hasznos, akkor egyből mellé állnak. Na ja.

A legszebb, ez után jön. 2013-ban már benyújtották a pályázatot, de csak mostanra sikerült rendezni a tulajdonviszonyokat ahhoz, hogy megkezdődhessen a kivitelezés.

Nos, kedves Péter, látom, te nem vetted észre az ellentmondást, ezért most rávilágítok. Légy kedves kijavítani, ha tévednék. 2013-tól 2015-ig 2 (kettő) év telt el. Ennyi ideig tartott rendezni egy akkora területnek a tulajdonviszonyait, amire elfér egy 40x60-as pálya. Ugye eddig nem hibás a számításom.

Viszont akkor már csak az érdekelne, hogy ha ez ennyi időt vett igénybe, akkor te, és a másik hasonlóan kedves kollégád, miért próbáltatok meg hangulatot kelteni azáltal a lakossági fórumon, hogy a polgármestert hibáztattátok, mert nem intézte el egy hét alatt a börtönös pályázatot, amihez egy teljesen közművesített egybefüggő 4 hektáros területet kellett volna virítani, mint mondottam, 1 hét alatt? Csak vigyorogtatok cinikusan, és úgy tettetek, mintha ez ennyi idő alatt kivitelezhető lenne. Persze az, hogy egy töredék-ekkora területet sikerült "tulajdonjogilag rendezni" 104x ennyi idő alatt, arról mélyen (és megjegyzem a helyzetnek pillanatnyi hasznát élvezve) hallgattatok. Ha korrektek akartatok volna lenni, akkor azt mondjátok, hogy "igaz, ez ha fél évvel korábban vetődik fel, akkor valami csekély realitása lehetett volna, de így eleve hamvába hótt az ötlet". De ki az, aki Záhonyban őszintén hinni merészeli, hogy korrektek akartok lenni. Remélem nem kell tovább ragoznom.

Na, ezek azok az apró kis stiklik, ami miatt magyarázhatod te naphosszat, hogy együttműködsz, szavazhatsz meg szakmányban előterjesztéseket, közben pedig máson sem jár az agyad, csak azon, hogy hogyan lehet furkálódni, manipulálni. És ezek azok is, amiért nem tudok hinni neked/nektek. Pedig volt idő, míg ez másképp volt, de az már történelem.

Ezért van az, hogy nem hiszek neked, mikor azt írod, hogy "Nálunk ez az összeg valószínűsíthetően nem fogja elérni a félmillió forintot évente", mert ez tőled kizárólag annyit jelent, hogy "valószínűsíthetően".

Persze ez egy olyan valami, amit ígéretnek se lehet nevezni. Pedig tudjuk ki az, aki már ígérni sem tud. Tiszta sor ugye? Nincs ígéret, nincs mit számon kérni.

A következő neszesemmi-fogdmegjól jellegű majdnem-ígéret a "Azonban a jövőbeni üzemeltetést, hozzáférést szabályozni kell, a lehető legszélesebb körnek kell biztosítani az igénybevétel lehetőségét."

Mármint szabályozni kell. Ez olyasvalami, amit a hőtávnál 8 év alatt sem sikerült elérned? Előre vetíti, hogy mi lesz itt. "nem szabálytalan, csak szabályozatlan". Nincs szabályozva, hogy ki mehet rá, tehát csak az a klientúra veheti igénybe, akik eddig is haverok voltak. Majd ha jön valami ellenőrzés, akkor letagadjuk, elhallgatjuk, ahogy a hőtávot.

És még mindig nem szakadt le a plafon!

Aztán ha máshogy alakul, akkor "én csak annyit mondtam, hogy valószínűsíthetően. Hogy ez 3 milla lett, azt nem gondoltam volna", meg "szabályozni kell".

 

Szerintem egy kis korrektség többet érne, mint bármilyen magyarázkodás. Persze, jóval nagyobb kitartást igényel, mint a kiskapukat keresni 365/24-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabolcsiallatfarm.blog.hu/api/trackback/id/tr467404370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beastmaster 2015.04.28. 21:42:12

Erősödik a mezőny a facebookon. :-)
Egy kisvárdi hölgy is beszállt az észosztásba, és mit ad isten ő is belegabalyodott a digitális világ anomáliáiba.
Az én kommentemet azzal próbálta elmaszatolni (jó társaságba keveredett), hogy nem írtam hozzá a nevemet, + zavarosnak tartja (Az, aki még a nádudvari csillag csemegét is érvként hozza fel a műfű mellett) , mert egy nyilvánvaló álnevet használok.
Majd ezután egy másik kommentet (amely egy másik álneves kommentelőé), amely a műfű mellett van, kitüntet a lájkjával. (www.facebook.com/browse/likes?id=577291119077958)
Ja, és az említett komment nem tartalmaz kommentet. Kizárólag egy linket, amelyen az van, hogy Ajaknak is lesz műfüves pályája.
Ez aztán a ultimate érvelés! Egy kisvárdi szerint Záhonynak is kell, mert Ajaknak is van! De ez szerinte nem zavaros. (Hangos sátáni kacaj!) Kilóg a lóláb! Mind a négy!
Ja, majd elfeledtem: a hölgy igazából a posztom alanyának az anyósa. Milyen kicsi a világ.

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.04.29. 21:40:20

Azt azért már lehet látni hogy a lakosságnak kicsit több esze van, mint a komplett képviselő testületnek. Nem kérnek a műfüves baromságból, de azért megpróbálják megetetni velük a maszlagot a pálya mellett érvelők, hogy az a púp a hátukra kell, és hogy az milyen jól fog nekik mutatni. Aztán nézzünk egy másik oldalt, egy olyan képzeletbelit. Talán K Sándor ,és népi zenekara azért akarja annyira tűzön vízen át azt a szaros pályát, mert akkor ugyebár a Bozsik programba még több pénz érkezik kis városunkba, és a még több pénzből azért még többet lehet lenyúlni. Persze minden nemű hasonlóság a valósággal csak a véletlen műve. :) De valljuk be hogy abban az országban ahol törvényi keretek között végzik a lopást, azért nem nagy feladat ezt kivitelezni. Szóval szerintem van az az összeg amivel a nem támogatókat meg lehet győzni hogy igenis kell nekik egy púp a hátukra. Legfeljebb már nekik nem marad Nokiás doboz, de kapnak cserébe műfüves pályát. Vagy így már annyira nekik sem szimpatikus a dolog?? :) Gondolkodjunk Béláim! Azért azt nem kéne elfelejteni a szarházi bandának hogy azért ülnek ott, hogy a lakosság, és a város érdekeit képviseljék, nem pedig a sajátjukat! Ha ez nem tetszik nekik fel lehet állni és el lehet takarodni. És majd kerülnek oda olyan emberek akik a köz javát tartják szem előtt. Ezek az emberek hogy néznek tükörbe????

mosoly15 2015.04.30. 13:42:23

Kedves Mindenki!

A facebookon található Kállai Szabolcstól egy igen megfontolandó hozzászólás! Ő azt írja, hogy az önrész feléből ki tudna alakítani egy ekkora füves pályát. Ha tényleg a sportolásról szól ez az egész, akkor talán az illetékesek felvehetnék vele a kapcsolatot! Én már korábban is írtam, hogy inkább a régi edzőpályát kellene rendbe tenni, de ha ez valamiért nem járható út, akkor a műfüves pálya helyén ki lehetne alakítani ezt az olcsóbb füves pályát! Már az általános iskola esetében sem értettem, hogy miért kell mindent gumival vagy ezzel a műanyag akármivel borítani! Ha most itt a lehetőség (ami még olcsóbb is lenne), akkor ragadjuk meg és legyen füves pálya feleannyiból. Szerintem ez egy elfogadható kompromisszum lehetne.
Tényleg csak megkérdezem, valaki Záhonyban műanyaggyártásból él? Ezért kell ezt a mű valamit ennyire erőltetni! Vagy sokkal jobban használható? Úgy várnám már, hogy valaki normális, ésszerű érveket hozzon fel mellette. Nem pedig azt, hogy amit megnyertünk azt meg is kell valósítani. Minek, ha az önrésznél is olcsóbban megúszhatnánk. Szerintem az ajaki példa pedig sántít, mivel ott 96%-os a támogatás, tehát így csak 4 % az önrész.

Beastmaster 2015.05.01. 07:22:36

@mosoly15: Abszolut megfontolandó lenne. Ha azt vesszük, hogy Szabi az önrész feléről beszélt, és még a következő 15 évre karbantartásra is marad egy kevés pénz, akkor inkább az lenne az értelmes megoldás, mint hogy fröccsöntött szart mindenhova.
Az Ajakkal való példálózás pedig jól mutatja egyes félkegyelműek értelmi színvonalát.
Egy ismerősöm egyszer azt mondta, hogy ez is egy komoly különbség felnőtt és gyerek között. A gyerek, ha meg van engedve neki valami, akkor muszájnak érzi azt megtenni. A felnőtt meg tud magának megálljt parancsolni, akkor is, ha szabad.
Sajnos ez nem igaz minden felnőttre sem. Ha van 20M Ft, ami most (kiemelem, hogy MOST) nem hiányzik, ha elbasszuk valami hülyeségre, akkor kényszert éreznek, hogy el is basszák valami hülyeségre.
Lehet, hogy óvodai férőhelyre kellene költeni, és visszaküldeni őket.

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.05.05. 22:22:00

Igazából nem értem a problémát sem. Mi a bánatnak kellene nekünk még több focipálya, mikor még az sincs kihasználva rendesen ami van. Marha egyszerű, a vénembert ki kell rúgni a picsába, és akkor nem lesz gond hogy ki focizik a füves pályán. Az fog focizni aki szeretne! Nem pedig akiknek megengedik. Én kapásból letiltanám a záhonyi falábú focicsapatot róla, mert érdemtelenek rá hogy ilyen minőségű füvön játszanak. Vagy inkább foci helyett bohóckodnak. Felmerült értelmes javaslatkén szabadtéri konditerem, illetve a meglévő gatyába rázása. Miért nem ebben az irányban szórják a pénzt ha már annyira égeti a város zsebét. Ha már mindenáron sportra akarják elverni.
süti beállítások módosítása