Szabolcsi Állatfarm

Szabolcsi Állatfarm

Műfű - a füves Szemszög

avagy: hiányzik, mint mókusnak az erdőtűz

2015. április 06. - Beastmaster

eg.jpegA legújabb agymenésről van szó, a műfüves pályáról.

A Szemszögben akadtam erre a tervre a "Költségvetés-2015" rovatban, és egy kicsit utána is jártam.

Maga a cikk K. Sándor szerzeménye. Kiviláglik belőle a Szemszög újság megírásának alapkoncepciója, ami nem más, mint a polgármester elleni hangulatkeltés. Mindegy, hogy valami igaz, vagy sem, de valami rosszat kellene írni. Látszik, hogy ezt a cikket csak nehezen sikerült ráhúzni erre a sámfára. Valószínűleg azért, mert igazából ezek nem is a Sanyi gondolatai, csak muszáj volt az alfa-hím szájíze szerinti cikket írni.

És maga a cikk nem is áll másból, mint abból, hogy valamit rá kéne verni Helmeczire, ha nincs mit, akkor majd kitaláljuk!

Ki is emeli a Sanyi, hogy milyen sokba kerülnek a hivatali dolgozók, még akkor is, ha lett volna más is, ami sokkal többe került, de azzal nem nagyon akar dicsekedni!

(Így utólag is ezer köszönet, hogy ezt a pénzt a demagógiai kiskáté ajánlásai ellenére sem tetszett lefordítani inkubátorra, meg lélegeztetőgépre. Pedig az igazi mégis csak az lett volna.)

   Gondolom az igazi probléma ezzel kapcsolatban az, hogy nem az Ő javaslatára, és nem egy személy kapja ezt a pénzt. Mert azt valahogy elfelejti megemlíteni, hogy egy haver zsebének megtömésére szolgáló javaslatot éppen Ő terjesztett be. Valamint érdemes lenne azon is elgondolkodnia, hogy ennek a kétszeresét próbálja elverni a legújabb heppjére.

   Fényezi még egy kicsit saját magát is, hogy milyen sok megtakarítása van a városnak.

Csak éppen két dolgot felejtett ki:

1, Ennek több, mint a kétszeresével kampányolt H. Imre a facebookon, ami már akkor sem volt igaz (és akkor is "elfelejtette" Sándorunk kijavítani)

2, Az állam konszolidálta az önkormányzatokat 2014-ben (ahogyan nagyon pontosan L. Miklós is felvetette a testületi ülésen). Záhony kb. 130 milliót kapott ilyen forrásból. Így van most "118 millió maradvány 2014-ről". Könnyen belátható, hogy ezen konszolidáció nélkül most 10 millió feletti hiányt magyarázna a költségvetési bizottság, és az tényleg megérne egy misét. De az ugye tiszta, hogy nem lesz minden évben 130 Milla extra bevétele a városnak? Ezt még Sándor is meg tudja érteni, feltéve, hogy akarja. És ilyen eszetlen költekezéssel hamar meg fog szaladni a hiány. Semmi gond, majd rá lehet fogni Helmeczire.

Kedves Sándor és Péter!

Általános iskola 6. osztály szintű szöveges feladat:

Van egy kisváros SzSzB megyében. Minden évben 15Millió forinttal többet költ, mint a bevételei. Jelenleg gondolkodnak egy olyan beruházáson, ami 21millió extra egyszeri, és 2-3 milliós évenkénti többletkiadással jár, ha megvalósul. Jelenleg 118 milliója van tartalékban a városnak.

Kérdések:

    A, Hány év kell hozzá, hogy semmi tartaléka ne legyen a városnak

    B, Ha tudjuk, hogy 2014-ben 130 millió Ft konszolidációban részesült a város, mennyire gerinces dolog saját eredményként "eladni" ezt?

    C, Ha nem lesz újabb konszolidáció a jelenlegi tartalék elherdálása után, akkor az is saját eredmény lesz, vagy jó szokás szerint a kudarc mindig a másé, míg a siker a tiétek? Esetleg pont erre megy ki a játék, hogy elbaszni a pénzt mihamarabb, aztán majd mutogatni másra? Ez lenne a nagy ötlet?

 

De vissza a választott témához:

Péter a testületi ülésen azt találta mondani, hogy nem hallott ellenérveket, úgyhogy ez egy amolyan hiánypótló szösszenet lesz, várom rá a cinizmustól mentes válaszokat, ha egyáltalán létezik ilyen.

Ami mostanság a nagypolitikában Stadion (ó, mit beszélek, hiszen "fedett sportlétesítmény" a helyes kifejezés), az Záhonyban egy 44x64m-es műfüves pálya. Kicsi is, mű is, de legalább a mienk, hogy a Tanúból lopott parafrázissal éljek. Olyan jó kimondani, hogy "Van egy műfüves pályánk" (ami nem is igaz, de ne szaladjunk a dolgok elébe). Azonban ez felvet egy pár kérdést is.

1, Milyen meglévő igényt elégít ez ki?

2, Jó, de mit csinálunk vele?

3, Mibe kerül ez?

4, Mikor fog ez megtérülni?

5, Van-e létjogosultsága?

6, Igazi fű helyett miért MŰ?

 

Válaszok röviden: Semmilyet, semmit, sokba, soha, nincs, CSAK.

 

Akiket kicsit jobban is érdekel, azok kedvéért jobban kifejtem.

1, A kapitalizmus egyik alapkoncepciója, hogy ha van egy rés a piacon, akkor annak a betöméséről gondoskodik egy élelmes vállalkozó. (Ő a szemes, akinek a világ áll) Mi lehet az a piaci rés, aminek a betömésére a válasz a műfű? (erre lesz válasz még a létjogosultságos résznél is). Nem kell elkeseredni, ha a kedves olvasó nem tud hirtelen egyet sem. Ugyanis a kapitalizmus egy másik koncepciója, hogy ha meg akarsz gazdagodni, akkor nem feltétlenül kell, hogy hasznos legyen a terméked, csak tudd eladni (tamagocsi, latexruha, háromszor hajlított fogkefe, sorolhatnám napestig). Ha ehhez az őrülethez politikai nyomás is társul, akkor meg eljött a kánaán a műfűgyártóknak.

2, Lehet rajta szaladgálni. Meg minden mást, amit a rendes füvön is lehet csinálni. No persze csak azoknak, akinek megengedik. Annak ellenére, hogy a város pénzéből épülne, csak egyes kiváltságosok játszhatnának rajta. Aki járatos Záhonyban, annak ez nem is kérdés.

3, Potom 20 millióba kerül a városnak. Először. Aztán minden évben másik kettőbe a karbantartása. Meg aztán nem fukarkodnának a következő igény benyújtásakor sem, ugyanis a műfű egy kényes valami. Fésülni kell, szellőztetni, takarítani, amihez majd kellene egy új traktor is, mert a régiből folyik az olaj, a műfűre meg nem lehet olyannal rámenni, mert tönkreteszi. Tehát most kiadunk 21 millát azért, hogy utána évente 2-3 millával többe kerülhessen a foci. A hülyének is megéri, nemdebár?

4, Mármint kinek? A városnak? Soha! Ha pénznyelő kell mindenképpen, akkor semmi gond, hadd szóljon. Csak az lenne a kérdésem, hogy ebből kinek csurran-cseppen? Nekem nem, az biztos! Mert ha valakinek igen, akkor értem a vehemenciát, még ha el is ítélem.

5, Van, természetesen. Amire kitalálták, arra van. Ott, ahol egy hét alatt kell pályát produkálni, ott igen. Nem kell megvárni, míg kinő a fű, csak leterítik, oszt jónapot. Meg ott is, ahol nincs csapadék. A neten pl. San Diego-t találtam, mint a műfű fellegvárát. Parkosítanak vele városban, családi házas övezetben, sportpályákon. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy az említett faluban pl. félsivatagos az éghajlat. E miatt a locsolás is macerás, néha alig van víznyomás. Hát, ez nálunk azért annyira nem jellemző. Van ugyan néha 2-4 hét nyáron, amikor nincs eső, de akkor is egész más a helyzet.

Ha valaki inkább vizuális alkat, akkor így néz ki egy olyan hely, ahová műfű kell: Szárazság Kaliforniában

6, A műfüvet protezsálók "elfelejtik" megemlíteni a hátrányok között az egzotikus sportsérüléseket, amit a műfű produkál (4 másodperc Guglizás eredménye). Pl itt írnak az égésről, fertőzésekről: http://celerus-medical.com/egesi-serules-mufu-is-okozhat-egesi-seruleseket/

 

De van egy kis csavar is a dologban, amit már majdnem le is lőttem az elején.

Nem nagyon akarják kommunikálni a város felé, hogy olyanra akarnak kifizettetni 21 millát a közösből, ami nem a városé lesz!!!

Tulajdonjogilag az MLSZ-é lesz a pálya. Kifizetünk 21 millát azért, hogy legyen MÁSNAK. Igazából ez a pénz "bérleti díj".

Záhony kibérel egy pályát az MLSZ-től, hogy legyen önrész a pályázathoz. Aztán mikor megvan, akkor még fizethet évente 2-3 milliót karbantartásra. Más tulajdonának a karbantartására. Kinek jó biznisz ez?

Ismétlem. Záhony kibérel egy pályát. MIRE???? Ha lenne rá szükség, akkor eddig miért nem bérelt?

Ha ekkora szükség van rá, akkor miért kellett K. Péternek SZMK gyűlésen agitálnia mellette az iskolában?

Vagy színlelt szerződés lenne az egész bérlet? Ha jön egy ellenőrzés, és kiderül, akkor vissza kell fizetni a pályázott összeget, meg vagy ugyanannyi büntit is. Gondolom K. Péter, meg K. Sándor akkor is másra fog mutogatni, jó szokás szerint, de az nem jutna eszükbe, hogy 70 milla erejéig zsebbe nyúljanak. Vagy majd rákenik az aláíró jegyzőre? Látott már ilyet ez a város!



Sanyi azt a szöveget tanulta be érv gyanánt, hogy "sportrendezvényekre bérbe lehet majd adni", és abból fedezni a karbantartást. Más kérdés, hogy ki lenne a bérbeadó? Gondolom az MLSZ. Kezd bonyolódni a helyzet ugye? Záhony kvázi vesz az MLSZ-nek pályát, fizeti a karbantartását, az MLSZ meg bérbeadja. Jobb kocsmákban csúnya nagy pofozkodás támad ilyen helyzetben.

 

De ha ez így is van (mármint, hogy bérbeadható egy ilyen pálya), akkor lenne egy igen fair ajánlatom azoknak, akik annyira meg vannak húzatva a műfüves pályáért.

Készítsen egy "üzleti tervet" (Gondolok Péterre és Sándorra). Kitérhetne olyan apró-cseprő kérdésekre, hogy

1, milyen ütemezésben szándékozik visszafizetni a város kasszájába? 5-év? 10?

2, mibe kerül egy ilyen pálya karbantartása évente? hogyan kívánja kitermelni? (A kérek többet a várostól, nem egy elfogadható alternatíva)

3, Hány bérleti órával számol egy évben, ebből mennyi a bevétel. A "majd a város kibérli, hogy meglegyen a tervszám" nem egy támogatható megoldás!!!

4, Vállalja, hogy amennyiben 2 egymást követő évben nem sikerül hozni a tervet, vagy újra a közösből kényszerül extra tarhálásra, benyújtja a lemondását (legyen már tétje is) mind a két képviselő! Meg aki mellette szavaz, azok is!

 

Másik aspektus: K. Sanyi a "kisiskola" felújítás anyagi vonzatát ismerve átgondolandónak tartja, hogy kell-e az a városnak. (megjegyezném, egyetértek vele, minek még egy kolonc). Nem igaz ez azonban egy olyan beruházásra, ami első körben 5x annyiba kerül, majd évente elvisz ugyanannyit, amennyit a kisiskolával kapcsolatban feleslegesnek ítél. A két beruházás között csak az a különbség, hogy az egyik az Ő érdekkörébe tartozik, ha megépül, a másik nem. Mikor egy képviselő véleménye ílyen eltérő (két beruházás megítélésében), mit feltételezhet az átlag polgár? Mert az azért ismerős, hogy ha egy haver zsebébe kell beletenni ennyi pénzt, akkor Sándor elsőként jelentkezik javaslattételre. Gondolom, ha a sajátjából kellene adni, akkor hirtelen nagyon megfontolt tudna lenni.

K. Péter, mikor még polgármesternek készült, egy lakossági fórumon a Műv.Házban kifejtette a véleményét a hivatal ingatlanszerzéseiről, történetesen, hogy teljesen felesleges, és mivel ezek csak további kiadásokat hoznak magukkal, ezért nem szerencsés erőltetni.

Mit ad isten, 4 év után ez már annyira nem gond, feltéve, hogy egy saját maga fényezésére alkalmas projekt valósulna meg, közpénzből.

Mellékesen a F. Ferenc Képviselő úr programja tartalmazta, hogy a kisiskolából egy öregek otthonát alakítana ki, már terv is volt rá - állítólag. Munkahelyet is teremtene (a műfüves pályával ellentétben). Na akkor most hogy állunk?



Konklúzió:

Szemléletes hasonlattal élve, nincs másról szó, mint putri elé korintoszi oszlopcsarnok.

Régebben láttam egy riportot a Stúdió '84-ben ('85-'86-'87???). Egy mai szóhasználattal mélyszegény környéken készült. A riporternő egy férfival beszélgetett, és elmondta neki, hogy hallott már olyanról, hogy a házban nem volt WC, meg mosdó, de parabolaantenna az igen. (Akkoriban egy fizetés 6-15.000 Ft között volt, ehhez képest egy 100.000 Ft körüli műholdvevő elég drágának mondható volt.)

Mondja az illető, hogy persze, hogy hallott, és jött a döbbenet "Hát az nekem is van!". Megmutatták a házát, tényleg volt rajta parabola. Egy dolog nem volt a házon: cserép. Volt helyette nylon.

Teccik már érteni? Ez a műfüves pálya annyira hiányzik, mint lufiárusnak a nyílzápor. Ízes magyar szavakkal ezt nevezzük cifra nyomorúságnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szabolcsiallatfarm.blog.hu/api/trackback/id/tr597338392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beastmaster 2015.04.08. 20:45:14

Már látok is a lelki szemeimmel egy cikket a záhonyi sportpályáról:
444.hu/2015/04/05/minusz-316-os-golarany-egy-csalo-csapatanal-a-mi-penzunkbol/

IV. Béla 2015.04.08. 21:07:37

Remélem, a kaliforniai lakosoknak annak ellenére jól megy a sora, hogy nem csak az erős naptól, de még a műfűtől és megégnek! Összeszorul a szívem ha a san diegoiakra gondolok, de ilyenkor mégsem ez a legnagyobb szívfájdalmam, hanem ennek a blognak és alapvetően azoknak az embereknek az akadékoskodása, akik a sport, a haladás, a fejlődés útjába vetnek gátat.

qwerty87 2015.04.08. 23:54:08

A "demagógiai kiskáté ajánlásaival" eléggé tisztában lehetsz, már-már Fideszes szinteket ostromolsz.
Szellőztetés, takarítás, meg orbitális fenntartási költségek... Vicc. A műfű nagy előnyét pont a gondozásra fordítandó, relatíve alacsony kiadások jelentik. Az már más kérdés, hogy szar rajta játszani, mondjuk ez szubjektív.

Beastmaster 2015.04.09. 08:28:42

1, Eleve kikötés volt a cinizmustól mentes válasz. Látom nem sikerült elolvasni, és az 1. és 2. mondatod ennek jegyében született.
2, A sport útjába nem kívánok gátat vetni. Ezt látszik alátámasztani, hogy nem a sportpálya, hanem kimondottan a MŰFŰ ellen van kifogásom. Nem nehéz kiolvasni a posztomból, ezzel a szóval kezdődik. Ha a címet sikerül elolvasni, akkor már tudhatod.
3, a fejlődést sem akarom gátolni.
4, amit gátolni akarok, azt viszont vállalom. Ez pedig az ész nélküli pénzszórás
5, A véleményem le van írva elég szájbarágósan. Ha ezzel akarsz vitatkozni, akkor rajta, várom az érveidet.

Beastmaster 2015.04.09. 09:19:43

@qwerty87:
1, Érdemes lenne egyeztetned egy olyan településsel, amelyiknek van ilyenje.
Én felhívtam egy olyan céget, amelyik műfű telepítéssel foglalkozik. Kaptam tőlük egy leírást arról, hogy mik a kötelező karbantartási elemei egy műfüves pályának. Meglepődnél, ha tudnád, hogy mit kell tenni mondjuk a mohásodás ellen :-)
2, Én nagyjából egzakt számokról beszélek a bekerülés-karbantartás vonzataként. Te elintézed egy gumi jellegű "relatíve alacsony kiadások" minősítéssel. Én úgy gondolom, hogyha ez a 2-3 millió (amit nyugodt lehetsz, hogy el fog kérni a ZVSC minden évben) a jelenlegin felüli kiadás, akkor mindegy, hogy relatíve sok, vagy kevés, abszolút értékben sok.
3, hogy szar-e rajta játszani, azt nem tudom. Ha te tudod, az viszont egy új ellenérv. Nem elég, hogy drága, még szar is. Viszont az is biztos, hogy a MŰ soha nem lesz olyan, mint az igazi.

IV. Béla 2015.04.09. 12:29:17

@Beastmaster:
Látom a saját írásod sem sikerült értelmezned, a feltételes mód, illetve a cinizmus mentes komment létezésének felvetése alapján írtam ebben a stílusban. Ebből és az előzőleg általad írt "szösszenetekből" számomra az kerül sugallásra, hogy véleményed szerint,- melyet maximálisan tiszteletben tartok, hiszen minden jogod megvan hozzá- mindennemű fejlesztést, kiadást ellenzel, hivatkozva az így is eladósodott településre. Innentől az egész blog létjogosultságát megkérdőjelezem, mivel csak desktruktív, mocskolódó cikkeket lehet olvasni, illetve egy kedves fenyegetést, mely szerint "kegyetlenül visszafikázol". Ez egyértelműen látszik az írásaidból, a "fikázás" oltárán szívesen áldozol. Ellenvéleményt nem tűrsz, ahogy a magadhoz hasonló stílusban megírt kommenteket sem. Az igazság és a transzparencia jegyében dobálózol sárral. Kérdem én: hol itt az igazság?

A műfű, pedig valóban sosem lesz olyan, mint az igazi, de ennek éppen ez a lényege: egy az év bármely napján használható mozgási lehetőséget kíván nyújtani. A legutóbb írtakra szolgál példát www.globalsport.hu/Mufuves_palya_burkolatok.html
Olcsóbb, erősebb, strapabíróbb, egy kisebb költségvetéssel rendelkező településen a sport helyszínének kialakítására a legalkalmasabb a műfű. Ellenben, ha ez mégsem lenne így megkérdezném, hogy miért létezik egyáltalán (San Diegot kivéve)? Miért alternatíva? Miért döntöttek mellette ennyien? www.magyarfutball.hu/hu/stadionok/mufuves-palyak

qwerty87 2015.04.09. 12:46:43

Az önkormányzatok max. 30% önrészt fizetnek ezekben a projektekben, ez több esetben 10%-ra redukálódik. Gondolom ez csak „véletlenül” maradt ki… :)
www.mlsz.hu/blog/2013/11/28/palyaepites-90-szazalekos-tamogatassal-epult-palya-kevermesen/
www.mlsz.hu/blog/2014/10/09/uj-mufuves-palyat-avattak-gyongyoson/

Ezt írod: "nem a sportpálya, hanem kimondottan a MŰFŰ ellen van kifogásom."

Akkor viszont ne tegyünk már úgy, mintha a valódi fű jókedvéből nőne. Első blikkre soknak tűnik a 2-3 millió, biztosan jól lehet vele hergelni Marika nénit, de adódik a kérdés, hogy a valódi füves pálya költségei (nyírás, szellőztetés(!), öntözőrendszer kiépítése és üzemeltetése, folyamatos talajgondozás) mivel lennének nyomottabbak? Elárulom; semmivel. Pont azért találták ki a műfüves pályákat, mert hosszabb távon gazdaságosabb az üzemeltetése. Ez is egy a szörnyű kapitalista rendszer fogaskerekei közül.
larchmontgazette.com/2007/articles/graphics/fieldchart.jpg
greenturfsolutions.com/Resources/webcharts.jpeg

Ezzel a pályával kapcsolatban egy igazi kérdés merül fel, hogy valóban szükség van-e erre? Ha pedig a kampányfogásnak is elképesztően béna öregek otthona az alternatíva, akkor ennek a városnak régen rossz. Arról is megnéznék egy fenntarthatósági tanulmányt, az a sanda gyanúm, hogy a büdös életbe' nem térülne meg.

Beastmaster 2015.04.09. 20:20:56

@IV. Béla:
Drága csillagvirágszálam!
A kommented megérdemli, hogy egyesével válaszoljak a retorikailag eklektikus semmire, amit sikerült kiizzadnod.
Azért írom, hogy eklektikus, mert van benne minden - a tényszerűséget kivéve persze-, csúsztatástól személyeskedésig, de csak sorjában akkor, mint a falusi bíróság:
- Kezdjük azzal, hogy az első mondatodat egy alsós tanító kiszórná, mint a kutyagumit, mert nincs értelme. (De ez a legkisebb probléma a kommentben)
- "mindennemű fejlesztést, kiadást ellenzel, hivatkozva az így is eladósodott településre. "
Nos ez egyszerűen HAZUGSÁG. Az, hogy ellene vagyok, hogy egy folyamatosan deficitben lévő település számolatlanul szórja a milliókat, az csak egyesek számára normális dolog. (majd a végén kitérek erre is)

- "Innentől az egész blog létjogosultságát megkérdőjelezem, "
Még szerencse, hogy nem tartozom neked semmilyen engedélyeztetési kötelezettséggel. Hogy te mit tartasz "létjogos"-nak, az nem igazán érdekel. Nekem ez a véleményem, ha nem tetszik, nem olvasol. Bár, ahogy látom ez így van alapból is.

- "mivel csak desktruktív, mocskolódó cikkeket lehet olvasni,"
Mármint, hogy te destruktívnak tartod? Azt lehet. Alátámaszthatnád valamivel. Mondjuk egy Szemszög újsággal :-) Ez a blog pont azért született, mert a veled egyívásúak kiprovokálták. A folyamatos pletykahadjárattal, suttogó propagandával, névtelen levelesdivel, feljelentgetősdivel. Ha ez nem lett volna, akkor ez a blog sem születik meg.

- "illetve egy kedves fenyegetést, mely szerint "kegyetlenül visszafikázol""
Igen. Ezt írtam. Előre tisztáztam azt a nagyon kevés szabályt, amit elvárok, hogy a kommentelők betartsanak. De félre ne érts, még senkit nem fikáztam vissza. Ha az megtörténik, akkor észreveszed.

- " Ellenvéleményt nem tűrsz, ahogy a magadhoz hasonló stílusban megírt kommenteket sem"
Szerintem nagyon beleélted valami párhuzamos dimenzióba magad.
Állításoddal ellentétben "éhezem, és szomjúhozom" az ellenvéleményt. Ez az egyik oka, hogy te is írhatsz ide (ha nem vennéd észre, szólok, írtál ide!!!). Jó lenne, ha vetnél egy pillantást az első posztom alatti büdös suttyó modorban íródott kommentre. Még azt sem töröltem ki, annak ellenére, hogy tele van hazudozással, személyeskedéssel.
Hogy mennyire nincs igazad, csak egy utolsó érv: Ha úgy lenne, ahogy állítod, akkor egyszerűen letiltottam volna a kommentelés lehetőségét. De nem teszem, mert kíváncsi vagyok azokra a nézőpontokra (ha jobban tetszik: Szemszög-ekre), amiket esetleg nekem nem jut eszembe magamtól megvizsgálni. Az, hogy speciel te nem tudsz élni ezzel a lehetőséggel, és személyes támadásnak veszed, hogy nekem veled ellentétes véleményem van, az a te bajod. NŐJ FEL!

- "Az igazság és a transzparencia jegyében dobálózol sárral."
Milyen sárral? Kit sároztam be? Lehelj rám!

- "Kérdem én: hol itt az igazság?"
Mi van? Ez a mondat úgy illik ide, mint fejére a fedő. Egy retorikai szótárból írtad ki? Kissé nagy szavak ezek ide, nem érzed? Vagy rímelt az előző sorra?

És itt elértünk a kommented lényegi részéhez is. Citáltál egy linket (természetesen egy gyártótól). Ahol szép grafikonok vannak, hogy mennyivel jobb egy műfű, mint az igazi. Hogy ne vádolj valami agyament dologgal újra, ezért ugyanarról az oldalról egy másik link, hogy milyen munkaigényes a műfű.:
www.globalsport.hu/Szolgaltatasok_es_sportpalya_kiegeszitok/Palyakarbantartas.html

- "Ellenben, ha ez mégsem lenne így megkérdezném, hogy miért létezik egyáltalán (San Diegot kivéve)? Miért alternatíva?Miért döntöttek mellette ennyien? "
Azért, mert
1, biztos van előnye, ha más nem, az, hogy intenzívebben használható, ahogy írtad is. Egy hét alatt lehet semmiből pályát csinálni, ami sportgyep esetében biztosan nem igaz, de műfűvel kivitelezhető.
2, mert az autópályához hasonlóan, minél többe kerül, annál többet lehet lefölözni belőle. Ne legyél már ilyen álnaiv! Direkt belinkeltem az első kommnetembe, hogy mi folyik focifinanszírozás leple alatt manapság Magyarországon.

És amit az elején ígértem:
Nem vagyok ellene a fejlődésnek-fejlesztésnek. De az, hogy néhány kiváltságos kedvéért tízmilliószámra szórjuk a pénzt, az kinyitja a zsebemben a bicskát. Azért írok néhány kiváltságost, mert akinek van szeme, az láthatja, hogy Záhonyban haveri alapon megy az engedélyezés. Én magam is többször voltam szem- és fültanúja, hogy egyeseket elzavarnak a pályáról (miközben az a jelszó, hogy legyen ahol a záhonyiak sportolhassanak). Hazudtolj meg nyugodtan, de legalább tudni fogom, hogy ne adjak a véleményedre legközelebb.

Beastmaster 2015.04.09. 20:44:50

@qwerty87:

- "Az önkormányzatok max. 30% önrészt fizetnek ezekben a projektekben, ez több esetben 10%-ra redukálódik."
Magyarul Záhony a 70 millióból csak 7-et fog fizetni? Vagy ránk a 30% érvényes? Akkor a 10% "véletlenül" került bele? Ugyeugye? Miért emlegetsz 10%-ot, ha ránk nem igaz?

- "Gondolom ez csak „véletlenül” maradt ki… :)"
Nem. Mert az "véletlenül" maradt ki, hogy ez nem is önrész? Hanem bérleti díj, amiért igazából nem jár semmi?

- "Ezzel a pályával kapcsolatban egy igazi kérdés merül fel, hogy valóban szükség van-e erre? "
Na, ez az egyik, amire vártam volna az érveket.
Ívbéla kolléga fel is mutatta az intenzívebb használat ütőkártát. A jelenlegi kihasználtság mellett valószínűleg semmi szükség rá. Ha mégis a használat gyakorisága a szűk keresztmetszet, akkor az jó, mert annyi bérleti díjat szedhetünk utána, hogy Záhonyban is épülhet négyes metró.

- "Ha pedig a kampányfogásnak is elképesztően béna öregek otthona az alternatíva"
Isten őrizz. Mindössze megemlítettem, hogy ilyen ötlet is volt. Habár a környező településeken ilyen is van, és ez mégsem piszkálja a döntéshozók fantáziáját, csak a műfüves pálya, meg hogy ki a kistérség vezetője.

- "Arról is megnéznék egy fenntarthatósági tanulmányt, az a sanda gyanúm, hogy a büdös életbe' nem térülne meg. "
Nem vagyok róla meggyőződve. Ha tényleg annyira rossz biznisz lenne, akkor nem üzemeltetnék. Szerintem.

IV. Béla 2015.04.10. 10:08:43

Véleményem szerint a személyeskedés és a szitkozódó stílus messze áll egymástól. Neked mégis sikerült összemosnod őket, mindamellett, hogy az általam leírt mondatokat értelmezni sem tudod. A személyeskedő stílust Te is bőszen megengeded magadnak az összes írásodban. Értelmet nem igazán kívánsz felfedezni a veled ellenkező véleményekben, tűrni, pedig még mindig nem tűröd az olyan kommentet, ami nem a Te szájízednek megfelelő, mivel tisztán kiolvasható, hogy egy kis cinizmusra reagálván átcsapsz a trágárságba. Akkor most kinek kell felnőnie? Ki veszi támadásnak? Ez a Te szegénységi bizonyítványod. A sajátomat felvállalom, valóban nagy szavakat használtam, mégsem érzem úgy, hogy ennek kéne nagy hangsúlyt adni. Leheljek Rád. Kérlek vesd fel magadban a kérdést, hogy miért is jött létre ez a blog. Talán azért, hogy egy fórumot teremts, hogy kreált hazugságokkal vádolt személyeket tovább sározzatok. Ehhez kommentet nem fűznék. Álnaiv lehetek, sőt maradnék is, inkább, mint rosszándékű, mint valaki, aki a vadak urának titulálja magát! Sajnos a továbbiakban se időm, se erőm nem lesz, hogy kommenteljem a minőségi szösszeneteidet, melyek sok esetben kiválóan nélkülözik az igazságot és bármiféle aspektus vizsgálatát. Leírtam, hogy tiszteletben tartom a véleményed, ezt ellenben eszed ágában sem volt viszonozni. Szélmalomharc és nem vitaszínhely, amit Te kínálsz. A továbbiakban minden jót kívánok Neked! Remélem egy az előzőhöz hasonlóan trágár kommenttel illetsz, így utoljára Kedves Vadak Ura! ;)

Beastmaster 2015.04.10. 16:25:01

@IV. Béla:
No, akkor ismét.
- " az általam leírt mondatokat értelmezni sem tudod"
mit nem tudtam értelmezni? Szerintem tudtam, csak éppen neked nem tetszik, hogy más róla a véleményem. Ilyen a zélet!

- "A személyeskedő stílust Te is bőszen megengeded magadnak az összes írásodban"
Mivel nem írsz MOST SEM konkrétumot, ezért találgatnom kell, hogy mit tartasz személyeskedésnek. Azt azért tegyük tisztába, hogy mi az a személyeskedés:
Ha nincsenek érveid (vagy olyanok vannak, amiket nem akarsz megvillantani), és e helyett a másikat támadod személyében, remélve, hogy akkor majd neked adnak igazat, akkor az személyeskedés
Ha azonban rávilágítok egy TÉNY-re, aminek ugye könnyen lehet egy személyhez kapcsolódó szála, akkor az nem személyeskedés.
De egy példán keresztül megvilágítom, hogy te is megértsd mire gondolok:
Ha azt mondom, hogy "nem érdekelnek a Józsi érvei, mert egy alkoholista pöcs", akkor az személyeskedés.
Ha ezzel szemben azt mondom, hogy "Józsi egy alkoholista pöcs", akkor az tényállítás (és most vonatkoztassunk el attól, hogy Józsit írtam, lehetett volna Gyula, Tibi és még pár száz egyéb is.), aminek természetesen van egy személyhez kapcsolódó vonatkozása is. Elhiszem, hogy ez a példában szereplő Józsinak frusztrációt okoz, sőt, meg is sértődhet érte, ettől még nem személyeskedés.

- " Értelmet nem igazán kívánsz felfedezni a veled ellenkező véleményekben"
Ha esetleg van ellenérvem, akkor ez a válaszod rá? Te tudod.

-" tűrni, pedig még mindig nem tűröd az olyan kommentet, ami nem a Te szájízednek megfelelő, mivel tisztán kiolvasható, hogy egy kis cinizmusra reagálván átcsapsz a trágárságba."
Esetleg kitöröltem a kommentedet? Kétlem. Akkor mit nem tűrök? Neked mi számít trágárságnak?
Az "a manóba" még mehet? És a "Lófaszt"? Vagy a "kutyagumi" volt a baj? Esetleg a "büdös suttyó"? Ez esetben te voltál az trafikbt nick-el is? Nem hinném, mert az az illető a fogalmazása alapján tényleg egy büdös suttyó lehet, te attól szofisztikáltabb vagy (már nehogy ezt meg seggnyalásnak értékeld, az távol áll tőlem). Beordít valamit, aztán elrohan, ez nem egy korrekt magatartás.

- " Akkor most kinek kell felnőnie?"
Ez biztosan utalás arra, hogy nekem. LÁTOD? Értem én, amit leírsz!

- " Kérlek vesd fel magadban a kérdést, hogy miért is jött létre ez a blog."
Nem kell felvetnem. Már neked is megmagyaráztam, ha nem is akarod tudomásul venni. De ennek is fogok szentelni egy teljes posztot, úgyhogy nem lőném le a poént.
A lényeg az, hogy vannak egyesek, akik nem hajlandóak tudomásul venni, hogy a polgárok döntöttek. Aztán mikor már a vak is látja, mi a helyzet, akkor valahogy tisztára kell mosdatni a szerecsent. Jött ehhez az, hogy az ÁSz kifilézte a Hőtávot. Ideje szerecsent mosdatni. Erre szolgált volna a Szemszög, amit sikerült féligazságokkal teletömni. Mivel az olvasók nagyja nem teljesen agyatlan, ezért viszont rosszul sült el. Mondhatom, az sem sokat segített a dolgon, hogy minden oldalon két-három utalás volt arra, hogy a PM nem akar együttműködni. Márpedig minden hatással szemben egy ugyanakkora, de ellentétes irányú ellenhatás is kialakul. Ez az ellenhatás az én állatkertem. Értem én, hogy egyeseknek ez nem tetszik. Indíthat egy saját blogot, ahol meg engem fikázhat. Nyugodtan! Néha majd beugrok én is. egy kis okot adni a fikázásra.

- "Talán azért, hogy egy fórumot teremts, hogy kreált hazugságokkal vádolt személyeket tovább sározzatok."
A kreált hazugság egy értelmetlen szófordulat. A hazugság csakis kreált lehet. A lényegéből adódik.
Ettől függetlenül, légy kedves, és mutass rá, mi volt a hazugság? Egyre tudok gondolni, ez pedig az, hogy egyeseknek meg van engedve, hogy használják a pályát, egyeseknek meg nincs. Ha erre gondoltál, akkor bocsánat, de a saját szememnek-fülemnek jobban hiszek.
Továbbá a "sároz" ige helytelenül, többes számban van. Én nem vagyok KIRÁLY, hogy többes számmal kelljen a nagyságomat kiemelni.

- "mint valaki, aki a vadak urának titulálja magát!"
Ok, kihívás elfogadva. Ugyan elég kisstílű egy nicknevet elemezve SZEMÉLYESKEDNI, de ha már ez a közös nevező. akkor rajta.
Hogy éppen egy királynak mutatod magad, az olyan direkt lenne, olyan gyerekes. Vegyünk valami metaforikusabbat.
IV. Béláról köztudott, hogy egy politikai, gazdasági analfabéta volt. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy akinek csak lehetett, a tyúkszemére lépett. Külön érdekes, hogy attól, hogy a főurak ölessék meg, valószínűleg éppen a tatárjárás mentette meg. (minden rosszban van egy félig pohár) Egyúttal gondolt egyet, és megpattant az országból, mikor már nagyon forró lett a helyzet (tudnivaló, hogy a tatárok, nem blogokon osztották az észt, hanem megnyúvasztották az ellent, így érthető, hogy becsokizott).
Aztán mikor már tiszta lett a levegő, visszamerészkedett, és ez a kis kofalárma, ami a tatárjárás volt, valamelyest bölcsebbé tette Bélát. Mondhatni felnőtt. :-)
Lehetséges, hogy én vagyok a tatárjárásod? Lehetséges, hogy ráébresztelek, hogy eddig rosszul csináltál valamit? Nagyon szívesen!
folyt.köv.

Beastmaster 2015.04.10. 16:49:58

@IV. Béla:
- "Sajnos a továbbiakban se időm, se erőm nem lesz, hogy kommenteljem a minőségi szösszeneteidet"
Nem kötelező. Ahogy IV. Bélának sem volt kötelező ott maradni a csatamezőn. A te érzésed, a te döntésed. Ha úgy véled, elfogyott a nyílvessző (érted, egy metafóra az érvekre:-) ), akkor senki nem haragszik meg.

-" Leírtam, hogy tiszteletben tartom a véleményed, ezt ellenben eszed ágában sem volt viszonozni."
Mivel ez a "tiszteletben tartom a véleményedet" úgy folytatódott, hogy hazudtál egy ordasat arról, hogy minden fejlesztést ellenzek (ha neked a műfű a minden, akkor ott bizony nagy a baj) és még ehhez hozzátetted, hogy a blogom nem létjogos.
Innentől kezdve egyértelmű, hogy a "tiszteletben tartom a véleményed" az csak arra kellett, hogy a mondat elkezdődjön valahogy. Mert veled ellentétben én értettem a mondatodat, te viszont nem. Ez a mondat ezt jelentette:
"értem én, hogy mondasz valamit, de leszarom, mert nem ugyanazt mondod mint én, ezért jobb lenne, ha befognád" Mindez szalonképes szavakkal megfogalmazva. Na nekem meg ez nem tetszik.
Hogyha hasonló retorikai fordulatot vársz tőlem, akkor tárazzál be ropogtatnivalóból, mert az el fog tartani egy darabig.
Én ezt ráutaló magatartással teszem, nem nagy szavakkal. Részemről az a vélemény tiszteletének a jele, hogy szóba állok veled, vagy mással, aki ide ír. Még akkor is, ha ellent mondok. Tudom, ez egyeseknek nehezen érthető, de így van. Azért lehet hozzászólni, hogy olvashassam mások véleményét is. És amivel nem értek egyet, azzal vitatkozok. Néha egy szivar, az csak egy szivar.

- "Szélmalomharc és nem vitaszínhely, amit Te kínálsz."
Lehet, de az enyém. Vitához kellenek érvek is. Egyelőre keveset láttam, de nem adom fel. Alig várom, hogy valaki előálljon egyel, és meggyőzzön, hogy a műfű igenis kell. (gyanítom a karbantartásról szóló oldalt átugrottad). Ott vannak az érveim, a posztban. Ha akarsz, vitatkozhatsz azokkal, arra kíváncso vagyok. De eddig csak azt választottad, hogy engem minősítgess, aztán meg rám vered a balhét, hogy nincs vita. Itt ülök csőre töltött billentyűzettel, és várok.

qwerty87 2015.04.10. 17:17:13

@Beastmaster:
"Miért emlegetsz 10%-ot, ha ránk nem igaz?"
Ebben biztos vagy? Van rá több precedens, hogy kedvezőbb kondíciókkal valósult meg egy ilyen tender. Nem tudom a záhonyi beruházás melyik szakaszában jár, létező opció-e a 20%-os FIFA-támogatás, ezért írtam a 10%-os önrészt, oh pardon, "bérleti díjat" hogy a te szigorú terminus technicusoddal harmóniában legyek. Ha nem, akkor marad a 30%, ami több mint 20 misi, így van. Viszont! Az is kimaradt menet közben, hogy az MLSZ 15 évig gyakorolhatja a tuladonjogot a létesítmény fölött, ezután az önkormányzat megörökli. Még mindig nem tűnik egy lottó ötösnek ez az egész, de így teljes a kép, legyen megemlítve.

"Na, ez az egyik, amire vártam volna az érveket."
Félreértesz. Érveljen mellette, akinek két anyja van. Én személy szerint egy kispálya (22x42) méretű beruházást támogatnék, azt jóval könnyebb lenne záhonyi szinten kihasználni. Korántsem vagyok meggyőződve róla, hogy ennek a pénznek ne lenne jobb helye, de azok az ál(ellen)érvek, hogy "a mű az nem igazi", komikussá teszik az egész diskurzust.
Fiskális aspektusból viszont az, hogy az adott beruházás nem szarja a pénzt az önkormányzatnak, elég béna érv. Mert Záhonyban mi lenne az, ami igen? Az uszoda megnyitása óta egy jó nagy pénztemető, de te sem örülnél neki, ha holnap rávágnák a lakatot. Vagy a város minden pénzét Vastag Csabi koncertekre kellene elbaszni?

Az öregek otthona viszont továbbra is batár nagy gumicsont, szerintem rajtad kívül eddig senki nem gondolta komolyan. Gyanítom, még az említett képviselő úr is csak tintapocsékolásnak dobta be, díszítősor helyett. Ezt eladni, mint a munkahelyteremtés alfája és ómegája… Ez az igazi demencia.
Ha virágos utcákról, meg interaktív iskolatábláról van szó, érdemes konkurálni a térség településeivel, de az idősek otthona kicsit más tészta. Ha felhúznak egyet tőlünk két falura, akkor nem biztos, hogy nekünk is nyomban kell egy, mert ugyan ki fog beköltözni? De továbbra is szívesen várom a tervezetet, ha már valaki ilyet emlegetett. A környék idősotthonainak zöme egyházi fenntartású, ami kissé más megvilágításba helyezi az "öregek otthona" végtelenül rebellis elképzelését. Az pedig, hogy valami üzemel, még csak laza összefüggést sem valószínűsít azzal, hogy meg is éri az önkormányzatnak. Jó példa erre fentebb már említett uszoda.

Béla Úr 2015.04.10. 17:29:57

igazi fűves szemszög!! Az öregektöl nem kell sajnálni a pénzt ZÁhonyban már van foci pálya játszon ott aki akar!!!

Beastmaster 2015.04.11. 17:45:11

@qwerty87:
Hát, csak köszönetet tudok mondani. Lassan elkezdek félni, hogy poloska van az agyamban. 70-80%-ban az én véleményemet foglaltad össze más szavakkal.
Azért fűzök hozzá ezt-azt:

-"Ebben biztos vagy? Van rá több precedens, hogy kedvezőbb kondíciókkal valósult meg egy ilyen tender."
Záhonyban még abban sem vagyok biztos, ami a múlt héten történt, nemhogy abban, hogy mi "fog lenni" :-) Majd ha megvalósult, akkor beszélünk róla tovább. Azonban engem nem lehet majd azzal vádolni, hogy miért nem szóltam, hogy szerintem hülyeség, és ne utólag okoskodjak.

-"de azok az ál(ellen)érvek, hogy "a mű az nem igazi", komikussá teszik az egész diskurzust"
Nem ál-ellenérvnek szántam. A műfű annyiból biztosan jobb, hogy nem kell nyírni (mert nem nő), de ez egyben hátrány is. Mivel a műfüvet intenzív használatra tervezik (nem technikailag, hanem kihasználtság szempontjából), ezért ha nincs intenzíven használva, akkor a jobb megoldás az igazi, mert az a letaposás után újra fel tud állni. A műfű, mivel nem nő, nem is áll fel magától, fel kell birizgálni, hogy megint használható legyen. Ami szerintem nem kicsit vicces.
Egy kispálya méretű műfű, viszont értelmes kompromisszumnak tűnik.

-"Vastag Csabi"
Ízlések és pofozok. Valószínűleg én sem az első sorban csápolnék egy ilyen eseményen. :-)

-"Gyanítom, még az említett képviselő úr is csak tintapocsékolásnak dobta be"
Az elég nagy baj. Feribácsinak nem tudom, ez hány szavazatot hozott, de azt tudom, hogy úton útfélen állítgatott mindenkit ezzel a szöveggel. Mostanában mondjuk annyira nem látni.
Mondjuk az igazi gumicsont a "pirehabos munkahelyek" volt. Kronológiailag helyesen többszáz- nyolcvan-negyven-tizenhat-nulla. Egy este gondolkodtam rajta, hogy honnan kerül majd ide többszáz megváltozott munkaképességű ember. De csak az maradt, hogy komolytalan az egész.

-"Fiskális aspektusból viszont az, hogy az adott beruházás nem szarja a pénzt az önkormányzatnak, elég béna érv"
Persze, hogy béna. Ezért nem is érveltem ilyennel. Nagy a különbség a között, hogy nyereségesre hozzuk ki, vagy hogy évi 8 millió helyett, a megnövekedett karbantartási költségekre hivatkozva ezentúl 10-11-et kérjen.
Tegnap Sanyi a nyíregyházi nagypályára hivatkozva azt mondta, hogy azt a 8 év alatt egyetlen egyszer nem kellett karbantartani. Kíváncsi leszek, ha megvalósul a pálya, akkor az elkövetkező években a nemkarbantartásra mennyivel fog többletforrást igényelni a ZVSC.
Kíváncsi leszek. Hogy mire gondolok? Egy fiktív párbeszéden keresztül bemutatom:
--------
- A ZVSC a 2016-os évre 11 millió forint működési támogatást igényel.
- De Sanyikám, nem arról volt szó, hogy 8 évig hozzá se kell nyúlni, mire kell a 2-3 Millió többlet pénz?
- Hát igen, a nyíregyházi az tényleg úgy van, de nálunk a kivitelező szerződésben kikötötte, hogy csak ő tarthatja karban, mert egyébként elveszti a garanciáját. Én azt nem vállalom be, hogy ha valami baja van a pályának, akkor nekem kelljen állni egy 70milliós pálya felújítását, mert elvesztette a garanciáját.
---------
És ez csak egy a számtalan lehetséges kifogás közül. Gőzöm nincs, hogy valóban előfordulhat-e ez, de nem lennék meglepve, ha igen.

Szóval ez az egész műfüves pálya egy analógia a számomra. (Ne legyen igazam, de valószínűleg úgy lesz)
Méghozzá annak az embernek az analógiája, aki azért nem sportol (pl. fut), mert nincs futócipője. Aztán szilveszterkor elhatározza, hogy futni fog, ha törik, ha szakad, mert a sport fontos. Aztán elmegy a decatlonba, vesz futócipőt, futómelegítőt, fejpántot, sportnapszemüveget, walkmant, lépésszámlálót, meg a tököm tudja mit, amit még rásóznak, majd elkezd "kocogni" feldíszítve mint egy karácsonyfa. Ez megy egy hétig, aztán rájön, hogy nem elég, hogy macerás, és fárasztó, még sok időbe is telik, úgyhogy felteszi az egész kupac lomot a vaterára, és megy minden úgy, ahogy előtte.
Csak azt akarom ebből kihozni, hogy ha azért nem sportol valaki, mert nincs alá műfű, az kamuzik. Nem kicsit, nagyon.

mosoly15 2015.04.11. 19:35:42

Kedves Mindenki!

Lássuk be, az itt a legnagyobb probléma, hogy nem ez a legfontosabb megvalósítandó dolog a városunkban.

Én nem vagyok a haladás ellen, de vannak ennél fontosabb dolgok is. Jó lenne tudnunk, hogy konkrétan a ZVSC melyik részére tervezik ezt az új pályát? Honnan lesznek majd kiszorítva a gyermekeink? Ugye azt már most is biztosan tudhatjuk, hogy ezt a pályát akárki majd nem használhatja.

Családom tagja rendszeresen jártak teniszezni a ZVSC pályára, de már akkor sem játszhattak az első teniszpályán, mert azt általában az egyenlőbbek használhatták. Ott volt locsolva a pálya, fel volt vonalazva, a háló is fel volt szerelve. A rokonaimnak a bérleti díj kifizetése után a kezébe nyomták a hálót, hogy szereljék fel maguknak, locsolásról és vonalazásról pedig szó sem volt.

Néhány éve pedig volt egy pályázat ha jól emlékszem Közlekedés gyerekszemmel volt a címe. Gyermekrajzokat kellet készíteni és az AZAFŐ Alapítvány részére leadni. Lett volna jutalmazása is a pályázatnak , de erre nem került sor. Többszöri érdeklődés után annyi információt sikerül megtudnunk, hogy érdeklődjünk a ZVSC-nél. Korábbi rossz tapasztalataink miatt ezt nem tettük meg. A mai napig nem tudtuk meg, hogy azon a pályázaton kik részesültek díjazásban. Persze ez a két eset csak apró-cseprő, de én csak ezek alapján tudom a ZVSC működését megítélni, így nem igazán vagyok bizalommal az irányukban.

Eszembe jutott még valami! Annak idején a kerékpártárolók építésekor biciklikről is szó volt, amit az AZAFŐ Alapítvány kapott. Valaki tud arról valamit, hogy mi történt a kerékpárokkal?

Műfüves pályával kapcsolatban én csak a környezetemben élőktől érdeklődtem, mi a véleményük erről. Egy nagy problémáját említették akik már játszottak rajta, ez pedig az, hogy nagyon csúszik. Én mondjuk jobban örülnék, ha inkább az edzőpályát füvesítenék, ott tennének rendet.
A tegnapi lakossági fórum után pedig biztos, hogy a Polgármester Úr helyében szakszerű karbantartás nélkül nem mennék bele a kivitelezés engedélyezésébe! Hogy miért? Bármilyen probléma esetén Kövesdi Péter és Kovács Sándor biztosan mondaná, hogy ez velük nem lett egyeztetve, a Polgármester Úr ebben egyedül döntött! Aki ott volt tegnap az tudja, hogy miről beszélek!

Beastmaster 2015.04.12. 13:03:36

Na, ez a poloska dolog egyre biztosabb. Pontosan a VIP teniszpályára gondoltam én is. Kell-e emlegetnem , hogy kinek lehet oda menni?
Akármilyen apró-cseprő is, zavarja az embert, hogy aki haver, annak lehet, aki nem, annak coki. Egyébként meg nem kell apró-cseprőnek érezned, főleg úgy, hogy a másik oldalon meg vér-komolyan veszik.
Nagy mázlija lehetett Sándornak, hogy csak a szalonnasütő helyről kérdezték a lakossági fórumon. Arra lehetett igazat mondani. Ha ez is kérdés lett volna, akkor muszáj lett volna mellébeszélni.

A biciklikre, mondjuk én is kíváncsi lennék. Lehet hallani sok pletykát ezzel kapcsolatban a városban, de az csak pletyka, ezért nem tudni, mi az igaz belőle.
Egyetlen megoldása van ennek az egyenletnek: Nem tudom, hogy az alapítványnak van-e tárgyi-eszköz nyilvántartása, de szerintem kellene lennie, bele kell nézni. Sőt, továbbmegyek, szerintem nyilvánossá is kellene tenni egy leltár eredményét. Nagyon ideje lenne már, hogy tiszta víz kerüljön a pohárba. Feltéve, hogy létezik még az alapítvány, mert vagy 3-4 éve nem is hallani róla.

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.04.19. 22:14:48

Hát csak annyit azért érdemes lenn e hozzá fűzni a ZVSC vonalhoz, hogy néhány éve mikor a városi rangba lépésünk x-edik évét ünnepeltük, akkor volt minden, haverok, buli, fanta a ZVSC területén. Na meg persze szép nagy városi torta. És a tortához járt extra vörös salak feltét is! Mert ugye az úgy finomabb. Mert a kedves gyuribácsi szándékosan kisbetű, nem engedte a záhonyi lakosokat, még csak a gyakorló pályára sem!!!! A ZVSC mindenható ura. Esetleg azt a tetves ingatlant nem a város tartja fent köz pénzből???? Úgy hogy nem kell megsértődni néhány teniszező embernek ,hogy nekik nem lehet, csak egyeseknek, mikor egy komplett város ki van tiltva onnan. Ja és kondi terembe se akarjon oda menni senki. Mert vagy zárva, vagy elzavarja a takarítónő mert ő már felmosott!! Szóval gusztustalan ami ott folyik. És a másik vicc az a nézőszám, amit a helyi (focicsapat) annak azért nem nevezném őket, bevonz. Talán 80 fő esetleges fizető, és hozzá 20 kerítésbérlő. Na erre a sportra érdemes műfüves pályát építeni. Ez kb akkora ökörség, mint a sok éven át hajtogatott sportcsarnokot a városnak című nóta. Minek? Kinek? A gyuribácsi klánnak? A vénember miatt gyakorlatilag rühell lemenni fél záhony a ZVSC területére, bármilyen célból. Köszönjük Emese. Más. Alapítványi bicikli. Annó mikor beszerzésre kerültek, akkor is bekértek ajánlatot a helyi erre szakosodott kisvállalkozótól, majd péterünk egy jól irányzott rúgással alárúgva szépen lemutyizta máshonnan a haveri körből. Na persze a szervizelést azt csinálja meg a helyi tahó, és örüljön neki hogy őt mennyire támogatják ezáltal. Sajnos itt a dolgok már sok éve rossz úton járnak. :(

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.04.19. 22:31:34

Azért lenne egy építő jellegű ötletem. Van most már ugye egy nagy parkunk, tele szép tiltó táblákkal. Na meg persze a piaci ár háromszorosán kivitelezett térfigyelő kamerával. :) Szóval én ezt a parkot kicsit fejleszteném. Lehetne belőle szobor park! És lenne is két jelölte egyből akik megérdemelné hogy oda kerüljenek. Na persze nem Béres József mellé mert hát ugye azért ő letett valamit az asztalra az életben, hanem úgy kicsit távolabb tőle. Na jó, sokkal távolabb. Szóval, lehetne az egyik szobor gyuribácsi, mint a ZVSC dinasztia elpusztíthatatlan létrehozója ,szellemi atyja . Mert ugyebár halála után automatikusan öröklődik a vezetés a családban, sanyikára :) A másik jelöltem F Ferenc mint a minden idők legnagyszerűbb képviselője, aki soha semmit nem tett a városért, de midig bekerült a testületbe. Polgár jenők jönnek, polgár jenők mennek, de a Feri Marad. :D Az az ember ZSENI szobrot érdemel. Fing reszelésből él jó sok éve. De mivel nagy a park azért még lehet bátran ötletelni ki kerüljön még oda. :)

Beastmaster 2015.04.20. 18:42:05

Hát, ez is egy karakteres vélemény.
Mondjuk az nekem is "szúrta a szememet", hogy a kerékpár ki van tiltva, de a wifi-szerelő népség két autóval felhajtott, mert olyan rohadt nehéz egy szerszámos táskát odavinni. a kandeláberig.
Az autó nem rongálja a térkövet, a bicikli igen. Az autó nem balesetveszélyes, a bicikli igen.

Más kérdés, hogy szerintem meg nyugodtam megsértődhet valaki, ha nem hagyják teniszezni. Sőt, az lenne a normális, ha mindenki megsértődne a VIP ügyfeleken kívül.
Ilyenkor mondjuk ÍVbéla is behúzza fülét-farkát, és úgy tesz, mintha észre se venné a kritikát. Mondjuk azon kívül sokat nem is tudna kinyögni, hogy nem is igaz az egész, mert mindenkinek meg van engedve. Neki csak az üti át az ingerküszöbét, hogy nem kiabálom fennhangon, hogy tiszteletben tartom a véleményét.

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.04.20. 21:33:40

A megsértődést természetesen iróniának szántam, jogos a felháborodás minden itt lakó ember részéről. Gyerek korunkban mi is csak a rácson át csorgattuk a nyálunkat ha lementünk lábtengózni, hogy de jó ott van háló. Nekünk meg le kellett takarodni hátra, ahol nagy ritkán fent maradt a háló. Sajnos gyuribácsi évtizedes probléma. A parkról meg csak annyit hogy a József Attila úti lakótelep lakói verték a legjobban a mellüket a bicikliző gyerekek ellen! De hát végül is mire való egy köztéri park??? Hát arra hogy a fiatalok néma kussba üljenek és nyomkodják a telefonjukat. És egymástól egy méterre cseten beszélgessenek. Elvégre egy park nem közös időtöltésre és játszásra való. Legalább is itt ebben a városban. Ami inkább e

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.04.20. 22:14:34

Ami inkább egy falura kezd hasonlítani ami elég szomorú. A mozogni, biciklizni vágyók meg szépen húzzanak ki a töltésre a bicikli útra! Hát igen ám de van egy kis probléma ezzel is. Ugyanis egyesek azt is saját tulajdonnak tekintik. Lehet ez valami helyi vírus? Szóval az a drága jó ember is akinek a birkái, kecskéi, agyig szarják a kerékpár út tetejét!! Bassza meg ,ez nem libalegelő hanem kerékpár út! Ha jószágot akar tartani tegye, de akkor azt a saját területén csinálja, vagy ha kevés, bérelje nekik legelőt! Volt hogy a bicikliző gyerekek visszafordultak mert a úton dekkoló jószágok között nem mertek átmenni! Én sem mentem volna. Vagy amikor ennek a kedves embernek a kutyája a töltés aljáról ugatva rontott neki az ott békésen kerékpározó embernek. És amikor a kerékpáros felemelte a lábát hogy magát védje a kutyától, akkor ez a tahó lentről üvöltözött a kerékpárosra, hogy mit képzel hogy lábat emel a kutyájára! Hát a kúrva anyádat te kutya, meg a gazdádnak is. Szem és fül tanúja voltam az esetnek. Több ismerősöm gáz spray-t visz magával ha oda megy kerékpározni amiatt a rohadt dög miatt. De ha valaki átjut a birkák hadán akkor se örüljön mert jön a következő feladat. Tuti belebotlik egy bunkó rendőrbe aki igazoltatni fogja. Azért nem sima rendőrbe, mert ide valamiért mindig a nagyképű,flegma,bunkó fajta kerül. Hogy miért az rejtély még dolgozom a megfejtésen. Na de ha letudtuk, és vígan haladunk, a kutya sétáltató gazdik által szépen hátrahagyott szarkupacok között, még mindig van egy feladat. Kerüld ki az út közepén dekkoló, sarkig kibaszott ajtóval nagyképűen trónoló NAVOS- faszokat. Akik elvárják hogy te a töltés oldalon kerüld ki őket, mert nekik derogál szélre húzódva megállni, bezárt ajtókkal. Szóval csókolják meg ők is a majom piros valagát. Azt a kurva utat nem nekik építették! Milyen érdekes míg nem volt aszfalt út addig a szervek valahogy nem szerettek oda járni, most hogy van már nagyon népszerű. Oly annyira hogy most már még a zsurki polgár őrség kocsija is csatlakozott a másik két szervhez. Hát tényleg rájuk ott akkora szükség van hogy csak na. Szóval lenne itt mit csinálni az önkormányzatnak. Rendet!! Ha annyira akarják védeni a töltést hogy el ne lopják, (irónia) szépen gyalogos járőrt ki lehet küldeni! És persze a kulturáltabb fajtából, aki napszaknak megfelelően köszönni is tud. Ez a város egyre lejjebb süllyed színvonalban a béka segge alá.

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.04.20. 22:47:19

Na persze mindezt csak láb jegyzetként említeném meg. Nem csak a műfüves pálya itt a probléma, hanem azok mellet még rengeteg más is. És a szomorú az benne hogy a legtöbbnek az orvoslása nem is pénz kérdése lenne. De hát ez a képviselő testület morálisan ingoványos :)

Beastmaster 2015.04.23. 20:46:03

+ ötlet
Már ha felmerült a közlekedés is, meg a park is:
Nem volt egy értelmes (úgy értem olyan, amelyik kétjegyű számok összeadására magabiztosan képes) tervező, képviselő, polgármester, műszaki ellenőr, kőműves, mittudomén abban a bandában, aki a díszparkot tervezte? Egy se?
Hogy mire gondolok?
Az iskola környéke már akkor egy merő adta káosz volt, mielőtt megépült volna a park, főleg 4 óra tájban. Addig azonban legalább volt egy kis hely, ahová az autóval érkező szülők fel tudtak állni (autóval).
Jelenleg úgy néz ki, hogy az úttest egyik széle leállósáv, ami fullig van. A másik oldalon nincs leállósáv, de ott a művháztól az uszodáig végig állnak az autók.
Mostanában történt meg, hogy a következő forgalmi helyzetnek voltam résztvevője:
Jövök a szakközép felől autóval. Leállóság csurig, művháztól uszodáig autósor, leállósáv mellett egy utcai tankban bugrisapuka (akkor még csak az autót láttam, azt nem, hogy ül is benne valaki), félig beállva a kuka mellé, a sáv egyik felét hagyva szabadon, szemből beállva az iskolabusz. A kettő között egy biciklis sem fért volna el.
Nos, értem én, hogy nagyvárosban élünk, ahol 30 métert gyalogolni valami úri huncutság, de ez akkor is így volt, mikor azt a parkot odatervezték. Tényleg annyira bonyolult lett volna ha 2 métert egy másik leállósávnak ellopnak? Mert arra nem spekulálhatott senki, hogy hirtelen az egészséges életmód híve lesz az összes szülő.
Vagy ha már nem így történt, egy rendőr nem férne el oda 4 óra tájban, hogy eligazítsa a szülőket, hogy mennyi hely kell a közlekedéshez?
Felelősségteljes mi? Lófaszt csikánó, szalmaegér!

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.04.25. 21:50:59

Hát igen egyet értünk. Tegnap előtt az iskola busz alig tudott kifordulni az állandóan ott parkoló ezüst színű béjemvé miatt. Ami ma konkrétan az iskolai felhajtón áll keresztbe! Elvégre az az övé. A kedves hiper pigmentált, rejtett erőforrás tulajdonosát csókoltatom. Szerintem Csaba a sofőr is a kedves béjemvésünk anyukáját emlegethette.

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.04.25. 22:13:32

De mégis kitől várhatnánk megoldás???? Azoktól a csodálatos rendőröktől akik ma a 4-es főútról lefordulva, a bekötő úton szépen megérkezve záhonba, a záhony tábla előtt kamerázva azt nézték, hogy fel van-e kapcsolva a kocsin a lámpa. Az egyik cég futár autójának töltöttek is csekket serényen. Ekkora aljas pénz beszedő módszert alkalmazni GUSZTUSTALAN. Azt vágom hogy lakott területen kívül kell a lámpa,jogos. De amit ma itt csináltak az mindennek az alja. Haza érkezik valaki, lekanyarodik a főútról, majd lekapcsolja a lámpát, gondolván hogy haza ért. És ekkor a tetvek, ezen a szakaszon a 4-es-záhony tábla között, kb50m, szépen megbüntetik mert nincs lámpa kapcsolva. Hát erre nem tudok mit mondani. Talán annyit hogy az ilyen felelőtlen sofőrt, a közutak rémét, ott a helyszínen lőjék le mert akkora hibát vétett a közlekedés biztonságra, és a társadalomra hogy ezt nem lehet eltűrni. Na amit ilyen, és hasonló módszerekkel szednek be pénzt, az mind költsék patikára. Ez a mai akció aztán tényleg a közlekedés biztonságát szolgálja. Vagy akár bezdédi körfogalom kamerázása. Mocskos pénzbehajtó banda lett a magyar királyi rendőrség. Na de már szét offoljuk az eredeti témát. Kellene egy vegyes topik. :)

Beastmaster 2015.04.27. 20:24:00

A téma arra való, hogy szétoffolják. A téma arra való, hogy elkezdjenek beszélni róla, ha pedig ez sül ki belőle, akkor ez sült ki belőle.

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.04.27. 23:01:16

Én minden értelmes témára nyitott vagyok. És el is mondom a véleményem. Max nem tetszik majd mindenkinek. A demokrácia lényege a szabad vélemény nyilvánítás is. Elvileg.... Na persze nem ebben az országban...... És nem ebben a városban.

mátrix8 2015.04.30. 00:22:58

@qwerty87: Az öregek otthonára akkor leszel nyitottabb kedves Bélá(i)m ha , majd a te gyerekednek is ki kell mennie külföldre dolgozni mert az itteni munkahelyek 0-ra redukálódnak.
Arra esetleg nem gondolsz, hogy ezzel munkahelyeket lehetne teremteni ?, és nem csupán a pályázati pénzek lenyúlására szakosodott elit járna jól ?
A sportlétesítményről meg csak annyit hogy eddig is lezavartak a pályáról amikor a gyereket akartam edzeni és a műfüvesre még rá sem engednek majd nézni.
Más: egy képviselőnek a város érdekeit kellene előretolni nem pedig a sajátját. Gondolok itt arra , ha már megvettem egy épületet,ne adjisten komplexumot a , akkor nem hagyom leamortizálódni, de a T. Úrnak , ha nincs haszna rajta -a városnak minek legyen ! ugye ?Jobb az neki ha a fiatalság elvándorol, a 40-es 50-es korosztállyal meg azt tehet amit akar képviselőként ne adjisten polgármesterként.

mátrix8 2015.04.30. 00:25:04

Bocs @qwerty87 IV. Bélának címeztem a fenti kom.-t

mátrix8 2015.04.30. 00:40:53

@Beastmaster: Bizony - bizony , F.litkében is Mándokon is biztos tiszta ráfizetés az öregotthon . Annyi ápolót, karbantartót,stb. kifizetni HUH!
Csak úgy mellesleg: Volt nekünk MÁV orvosi rendelőnk,volt Tisza munkásszállónk, mélyépítő vállalat / a fiatalabbak kedvéért KEMÉV stb. Kérdezem én a rendszerváltozás óta a képviselőink miért hagyták/hagyják leamortizálódni a városunkat A nagyhangúak miért nem lobbiztak a városért, talán mert zsíros állást kaptak , vagy jól nősültek. Valaha úgy kezdtem én is a vasutat, hogy onnan megyek majd nyugdíjba, akkor még presztízs volt vasutasnak lenni, megbecsültek minket. Na de bocsánat az elkalandozásért.
A véleményem, hogy a STADION terv itt is a fityesz mutyiról szól

mátrix8 2015.04.30. 00:44:16

@Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag.: Nem akarom a rend éber őreit védeni, de ha voltál katona , tudod mi a "Parancs" A király pedig kiadta, hogy költségvetést innen is finanszírozzák.

mátrix8 2015.04.30. 01:17:04

@Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag.: Bocsika ! Nem jól tudom, hogy a töltés védelme érdekében rá sem lehetne menni gépjárművel ? Vagy itt is vannak egyenlőbbek az egyenlők között ?

mátrix8 2015.04.30. 01:27:05

@Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag.: Ne bántsd a béjemvést, neki szabad mert ő bekerült kisebbségi, bocsánat" hátrányos helyzetű " polgártárs. Az ilyeneknek nem szabad 2 méternél többet gyalogolni,sőt említek egy jobbat: Boltból sétálok ki , előttem 3 hátrányos h.-ü a csokis és csipszes papirt-zacskót lazán elengedi a földre. 10 méteres körzeteben 3 kuka. Rászólok, ugyan vegye már fel,erre a válasz" Most hajoljak le érte ?"
Szóval szerintem ők is az egyenlőbbek táborába tartoznak.

Beastmaster 2015.05.01. 07:29:40

@mátrix8:
Öregek otthona:
Egyszerűen meg lehetne kérdezni egy ottani vezetőt, hogy hogy prosperál a vállalkozás. Ez így elméleti síkon nem fog eldőlni.

"talán mert zsíros állást kaptak , vagy jól nősültek":
Vagy a kettő kombinációja fordított sorrendben. Olyan is volt. Nem mindenkivel esik meg, hogy a totális névtelenségből egy záhonyi állomás élére pattan.

"Nem jól tudom, hogy a töltés védelme érdekében rá sem lehetne menni gépjárművel"
Ezt én sem értem. Van akinek lehet.

qwerty87 2015.05.02. 15:45:50

Nocsak, ide is megérkeztek a Jobbikos parasztok, megy a cigányozás rendesen.
Meg volt mondva, hogy aki cigányozik az bannolva lesz. Vagy ez csak akkor probléma, ha a véleménye nem idomul a blog ideológiájához? ;)

Beastmaster 2015.05.02. 20:32:11

"Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag." írta:
Azt vágom hogy kivan adva a szervnek a kvóta, tiszta ügy. Nincs elég nyomoronc adó ráterhelve a lakosságra, pláne az autós társadalomra,szívassuk még őket ahol csak lehet. De ha már a király kiadta a bérenceinek a parancsot, akkor legalább próbálnák mindezt kútúrtáltan tenni. Lenne épp elég lehetőség arra hogy pénzt szedjenek. Adjak tippet? Mondjuk azokat az autósosakat kellene büntetni akiknek a gépjárművük köszönő viszonyban sincs a közúti közlekedésre alkalmas fogalommal. Miért engednek át a határon ilyen autókat? Miért nem büntetik? Azt a földtúró parasztot, aki nyakig sáros traktorral felhajt a fú útra, és azt közlekedés szempontból teljes mértékben veszélyessé teszi, azt miért nem büntetik? A KRESZ előírja hogy felhajtás előtt le kell takarítani a járművet, nem hordhatná fel a sarat! Vagy azok a kamionok akik végig állnak a megállni tilosban, a kanyarodó sávban?? Legalább 4 megállni tilos tábla van! Őket miért nem bünteti az a kúrva rendőr? Ezektől a nagy dög kamionoktól nem lehet biztonságosan felhajtani a főútra mikor szabálytalanul ott állnak. És mindez több éve!! Hol van ilyenkor a rend őre??? Ja tudom Valahol valami bokor alól traffipaxolja a jó népet. Vagy szabálytalanul forgalommal szembe, vagy járdáról, vagy leálló sávból, vagy forgalom elől elzárt területről, mert nekik bárhonnan lehet. Ja hogy ez szabálytalan? Á dehogy gyorsan hozunk egy törvényt hogy nekik lehet. Nemes a cél, pénz kell még több stadionra.

##kifogásolható tartalom miatt moderálva##

A töltésre elvileg csak a Vízügy hajthatna fel, és max az aki kér, és kap engedélyt, valamilyen oknál fogva.
És árvíz idején a munkagépek. Amúgy meg nem gépjármű forgalomra van tervezve, mint 3 tonnás rendőrautó, Nav autó, hanem kerékpárra. Meg is van az eredménye, már javítani kellett az aszfaltot nem kevés helyen.

Öregek otthonát lehet csinálni, meg is fogja érni, csak kell egy egyház akinek a neve alatt fut. Más esetben garantált deficit. Viszont az egyházaknak kamion szám tolják a lóvét kedves Viktorék, cserébe kapnak biztos, jól manipulálható szavazótábort. Köszönjük MSE.
Ez egy gusztustalan ország!

Beastmaster 2015.05.02. 20:35:23

@qwerty87: Senkinek nem lehet. Mellékesen jobbikos parasztozni se kéne, mert nem tudhatod, hogy ki írta a kommentet. Személy szerint nem ismerek olyan pártot (már amelyiknek ismerem bármely képviselőjét) ahonnan ne jönnének ugyanezek a hangok. Még akkor sem, ha a hivatalos véleményük ennek épp az ellenkezője.

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.05.03. 09:31:23

Attól még hogy törlünk valamit, attól az még tény marad. Vitatkozni lehet vele, sőt rózsaszín tartalomba csomagolni is, de akkor is a valós jelen helyzetet vázoltam. Ha igény merül fel, cizelláltan is tudok ám anyázni, ha az álszent olvasónak jobban esik úgy.
Viszont sem jobbok sem balik sem semmilyen pártal nem szimpatizálok.!!
Ma Magyarországon nincs olyan politikai párt aki megérdemelné a szavazók bizalmát. Mind egy korrupt hazug velejéig romlott banda. És nincs kivétel. Aki mást mond, az valamelyik párt seggnyalója.

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.05.03. 09:38:09

@qwerty87: Megjegyzem, hogy kifejezetten nem szimpatizálok a jobbikkal. De ha annyira szereted az etnikumot, javaslom költöztess be magadhoz egy párat belőlük. Szerintem a te fizetésedből még egy forint adót nem fizettél ezeknek a kedves embereknek a eltartására. Én már marhára unom hogy ezekre keresek igen sok éve!

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.05.03. 09:41:53

Beastmaster: Nem lesz több cikk?? Azt ígérted hogy kapjuk sorba. Ha múzsa kell, szívesen fel ajánlok egy jófajta üveg bort vagy pezsgőt! De komolyan ám, nem sajnálom mert nemes a cél! Vagy csak félsz hogy rád töri az ajtót a záhonyi TEK? :D

Beastmaster 2015.05.03. 11:45:59

1, a szemszögből kifogyott a szufla. Kb ennyi volt benne, amire érdemes volt reagálni. A H. Józsi bácsi semmitmondó cikke a lesz-e munkahelyem, csak egy negatív fos, hogy rosszkedvet csináljon az embernek, aki olvassa, így könnyebben tudjon azonosulni a moralizáló, magyarázkodó, kötekedő, cinikus attitűdű cikkekkel. Vagy a Sz. János cikke a kommunikációról? Egyszerűen annyit ér, mint ahányadik helyre került az újságban. Mit lehet arra reagálni? Persze, értem én, hazugságokat meg lehetne cáfolni, de még a hazudozás is olyan bénán megy benne, hogy a kacagástól nem lelem a billentyűzetet. A legkomolyabb tartalom az benne, hogy megpróbálja kimosni a névtelen leveleket írogató képviselőtársát abból a fosból, amit magára borított. Nem vettem be fogalmazásgátlót, de erről még én se tudok egy értelmes cikket írni.
2, Igen, kéne egy múzsa. Leginkább egy új szemszög. Ha pályázatot írnának ki a címre a javaslatom a "Fül-ácskapocs" lenne. Lehetne rajta élcelődni. Bár gondolom belátta a magát négytagú triumvirátusnak képzelő frakció, hogy ettől nagyobbat nem nyúlhattak volna mellé. Az érdekelne, hogy itt miért nem próbálják meg megvédeni a véleményüket. Ugyan volt rá próbálkozás, de elég vérszegény. Olyannyira, hogy erős a gyanúm, hogy legfeljebb a következő választás előtt 2 nappal lesz kihordva, ha ugyan lesz.
3, Nem kell törni, elég kopogtatni. Mókás, hogy még a nejem se tudja, hogy én írom, de a múltkor a pennyben a péksüteményeknél már két illetőnek konkrét bizonyítéka volt, hogy ki vagyok. Igaz, mind a kettő más volt :-) És ez jó is így. A TEK meg....! Jó, ha a lyukat meglelik az ülepükön.
4, Tényleg nem kéne egymást basztatni. Aki ide kommentel, jó esetben azért teszi, mert látja a problémákat a városban. Mondjuk, a másik fele, meg azért, mert le akarja tagadni, mint ívbéla kolléga. Aztán ha szegénynek ki kellene lépnie a kétdimenziós inerciarendszeréből, amiben az érveit lepróbálta, akkor inkább úgy tesz, mint aki megsértődik, mást okol, és elhúzza a csíkot.
5, a cigányozás, burkoltan sem tetszik. El lehetne arról is vitatkozni, hogy ez miért nem szép dolog, de nem szeretek. Aki elgondolkodik magában, annak ugyanúgy sikerül levezetni. Ahogy a Német és Magyar lakosok kollektív megbélyegzése Csehszlovákiában trianon után nem volt igazságos, úgy egyes népcsoportok tagjainak egy kalap alá vétele sem szerencsés. Lehet érv ennek a védelmében persze, hogy sokkal több a bűnelkövető köztük, de ez nem biztos, hogy igaz egy bizonyos egyénre.
Főleg úgy, hogy az általam említett bugrisapuka, az nem is a BÉEMVÉS dohánytermék díler volt, hanem egy sötét volvó utcai terepjárós, akit nem ismertem, de eszébe nem jutott volna arrébb menni. Ilyen alapon nyugodtan engem is ízeltlábúzhatnál, mert egy népcsoportba tartozom vele. Szóval ezért zsákutca ez a fajta megkülönböztetés. Persze ez még a béemvést nem menti fel, mert ő is tud úgy parkolni ott, hogy a bicska nyílik. Jóérzésű embernek nincs bőr a pofáján úgy megállni, neki van.

qwerty87 2015.05.03. 12:42:24

@Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag.: Álljunk meg egy pillanatra! Egy szóval nem mondtam, hogy törölni/moderálni kellene a cigányozós kommenteket, sőt, részemről ez is a szabad véleményformálás határai között mozog, még ha én magam mást is gondolok. A cigányozás mellőzése Beastmaster kikötése volt, sőt jókora polémiát gerjesztett "trafikbt" megjegyzése, itt pedig napokon át, halmozottan olvashattunk jóval kevésbé szofisztikált kijelentéseket. Én erre, a hangyányit paradox helyzetre reagáltam, mert ugye a kettős mérce az nagyon csúnya dolog ám! Szóval következetesség, na, ha már városatyáinktól is ezt követeljük.

"Ma Magyarországon nincs olyan politikai párt aki megérdemelné a szavazók bizalmát. Mind egy korrupt hazug velejéig romlott banda. És nincs kivétel. Aki mást mond, az valamelyik párt seggnyalója."

Ez nagyon jó, egyetértünk.

mosoly15 2015.05.03. 16:38:56

Kedves Érdeklődők!

Meglátásom szerint nem lesz több Szemszög, mivel az alkotók rájöttek, felismerték, hogy hatalmas hibát követtek el a megírásával. A fogadtatása közel sem úgy sült el, ahogyan azt a szerzők szerették volna. Mivel főleg magukról állítottak ki negatív bizonyítványt. Szerintem elfelejtettek egy régi mondás: nem az a legény aki adja a pofonokat, hanem aki állja. Hát ez most rájuk is igaz lett. Az írásaik több esetben is a jó ízlés határát súrolták, vagy túl is lépték azon. Számomra érthetetlen, ha egyszer megszavazták a köztisztviselők illetményének kiegészítést, akkor ezt miért kell felhánytorgatni? Ha erre nincs anyagi lehetősége a városunknak, akkor nem kell megtenni! De szerencsére megengedhette magának a város, így éltek a lehetőséggel. (szeretném hangsúlyozni nem vagyok köztisztviselő).
Biztosan van olyan aki emlékszik még rá, hogy korábban a záhonyi honlapon is volt fórum, de amikor Háda Imre 2010-ben ismét polgármester lett, akkor meg lett szüntetve. Hasonló okokból, amiért ezt a blogot is szidják sokan, mert név nélkül írnak az emberek. Én úgy látom, hogy a kulturáltan megfogalmazott negatív kritikát el kellene tűrni, még akkor is ha nem ismerhető, hogy kitől származik. (bár nem vagyok naiv, tudom könnyen kideríthető minden).
A Szemszög szerzői és a velük egy véleményen lévők ide nem fognak írni, mivel félnek a vitától. Nem jobb egyoldalúan leírni mindent?
Néhány példa: nem a záhonyi polgármester a kistérség elnöke. Ez önmagában valóban igaz, de ha hozzáadjuk amit a Polgármester Úr a lakossági fórumon elmondott, vagyis hogy a kistérségi munkaszervezet dolgozói (pénzügy, vezető, stb) már Háda Imre idejében ki lett költöztetve Mándokra, akkor ugye mindjárt más a kép? Aki nem tudná korábban a polgármesteri hivatalban a földszinten volt az irodájuk. A következő lesz-e járóbeteg ellátás Záhonyban? Hát mivel Mándok még ezt is az előző polgármester idejében megvétózta, így igen nehezen valósítható meg. Az oka pedig nagyon egyszerű, mivel Mándok nélkül a kistérségben nincs meg a kellő számú ellátott ehhez a pályázathoz.
Különben pedig ez az egész kistérséggel való példálózás az egyik kedvencem. Most az a baj, hogy nem a záhonyi polgármester a vezetője, de arra már nem akarnak emlékezni, hogy ezt melyik volt polgármesterünk hozta létre!

harcos. 2015.05.03. 17:40:08

@mosoly15: Így van a fórum 2010ben megszűnt.....
Viszont Helmeczi László azzal kampányolt, hogy megválasztása esetén vissza lesz a fórum állitva, ezt bárki el olvashatja.
www.facebook.com/zahonyert/posts/512940892183766?fref=nf
Ez nem történt meg eddig ezt nehéz másképpen értelmezni, mint a választók arcul csapása....

mosoly15 2015.05.03. 20:49:11

Kedves Harcos!

Örülnék ha a megszólalásom többi részéhez is hozzászólnál. Gondolom örültél, hogy végre írhatsz valami negatívumot, de kérdezlek neked a többi dologról mi a véleményed?

harcos. 2015.05.03. 21:57:14

Nem minden olyan fekete és fehér ahogyan te látod! Kettőn áll a vásár, Ha a polgármester és a képviselők nem tudnak együtt dolgozni akkor ott mindkét fél hibás. Én már csak azt hiszem el, amit a két szeememmel látok, egy ilyen dologról írtam .Te a polgármester igazát saját mondandójával akarod alá támasztani tehát minimum elfogult vagy. Mi mást mondhatott volna? Nyisd ki a szemed mert az egész unatkozó pénzemberek civakodása a húsos bödön miatt, miközben a várossal senki nem foglalkozik. Hát ennyi!

mosoly15 2015.05.03. 22:48:38

Kedves Harcos!

Hát én vagyok az az ember aki még közel sem fejtette ki a véleményét sem a polgármesterről, sem pedig a képviselőkről. Még csak a felszínt kapargattam meg. De ha azt elérhetném, hogy konkrét véleményedet hallanám alátámasztva, annak nagyon örülnék! Van olyan képviselő, aki kifejezetten irritál, már akkor sem szerettem amikor még csak vasúti vezető volt. Abban pedig azonos a véleményünk, hogy marakodás folyik, hogy miért? Vannak elképzeléseim! Szeretnék konkrétumukat! Köszönöm!

barki4625 2015.05.05. 16:23:28

Ma kb be fog bizonyosodni, hogy sokáig nem lehet, nem érdemes heccelni a nagyobbrészt egyszerű elmékből álló (lásd az fb hsz-ek stílusát, tartalmát) Helmeczi tábort a fejlesztésekkel szemben. A választáson leszerepelt blogszerző is levonhatja a következtetéseket.

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.05.05. 22:02:24

@Beastmaster: Az hogy az ember milyen népcsoportba tartozik, általában nem választhatja meg, bár néha azért van rá lehetőség. Az viszont hogy egy kisebbségi népcsoport, nem akar megfelelően együtt élni a társadalom többi részvevőjével az már azért más tészta. Azt a töménytelen pénz mennyiséget amit az elmúlt 30 évben arra költöttek hogy ezeket az (ízelt lábúakat) beillesszék a társadalomba, történt ez minden eredmény nélkül, azt egyéb másra is lehetett volna használni. A fő probléma az hogy ezeknek az egyéneknek eszük ágában sincs beilleszkedni! Nekik kurva jó az ami most van. Bármit megtehetnek, több joguk van mint bárkinek, és bármilyen vélt vagy valós sérelem éri őket akkor már szaladnak is az ombucmanho. Akkora lovat adtak alájuk hogy az elképesztő. Mert ők kisebbségiek, nekik minden jár, mindenre joguk van. Joguk lenne dolgozni is, de hát az büdös nekik, tartsuk csak el szépen őket. Az hogy mennyi köztük a bűnelkövető, azt meg mindenki tudja. Felesleges még a statisztikát is bújni érte. Miért van az hogy más kisebbségi nép csoporttal nincs gond? Azok miért tudnak együtt élni a többi emberrel? Azért mert akarnak. Érdekes mód a szlovákok megfelelő módot találtak rá hogy rend legyen közöttük. Talán itt is be kéne vezetni.

Beastmaster 2015.05.07. 19:52:09

@barki4625:
1, Légy szíves mutass már egy érvedet, utána papoljál egyszerű elmékről!
Ja, hogy olyan nincs? Nem is igen tudok elképzelni. Viszont így teljesen tiszta a kép.
Egyszerű elmékről beszélsz, de nem érted, hogy a pénz nem arra való, hogy egy néhány monomániás kedvére szórja. Gondolom otthon, a saját megtakarított pénzedből te sem építesz felüljárót a házad felé, mert felesleges. De ha a város pénzéről van szó, akkor semmi se drága.
2, FB hozzászólások? Mint mondjuk kovácsistván? Vagy K.P. anyósa? Mióta tartoznak a Helmeczi "táborba"? Attól, hogy te nem érted, nem biztos, hogy a kommentelő a hülye. Ha nem tetszik, amit a tükörben látsz, az nem biztos, hogy a tükör hibája.
3, Szánalmas a találgatásod.
4, Levontam a következtetéseket. Máshogy fogok szavazni 5 év múlva. És erre fogok buzdítani mindenkit.

Beastmaster 2015.05.07. 20:59:03

@Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag.:
Látom muszáj elmagyaráznom, hogy hol a hiba.
"Az viszont hogy egy kisebbségi népcsoport, nem akar megfelelően együtt élni a társadalom ...."
Itt basztad el. Népcsoportot emlegetsz. A népcsoportnak nincsen "én" tudata. Népcsoportként hivatkozol emberekre, mintha azok egy egészet alkotnának. Nem tudnak egyként dönteni. Van közöttük szarházi (ahogy a nem cigányok között is), van közöttük alacsony és magas, megélhetési politikus, és szegény, de senkit nem bántó ember is. A hibát ott követik el a radikális jogvédők, hogy letagadnak olyanokat, amik nyilvánvalók, ezzel borul a többiek igazságérzete, és elkezdődik egy cigányellenes hangulat kialakulása.

"Azt a töménytelen pénz mennyiséget amit az elmúlt 30 évben arra költöttek"
Az a baj, hogy egyesek úgy akarnak jó fejnek látszani, hogy idióta programokra, mint kisebbségek felzárkóztatása, idióta módon költenek, idióta mennyiségű pénzt. (Pl. Farkas Flórián) Amiből aztán csak arra nem jut, amire kellene (műfüves áthallás nem rémlik valakinek)

"Nekik kurva jó az ami most van."
Na, te azt meg aztán tudod.

"Bármit megtehetnek, több joguk van mint bárkinek"
Téged büntettek már meg azért, mert nem volt egyforma a két gumi mintázata a bicikliden?
Vagy hajigáltak már meg téglával, amire azt mondta a rendőrség, hogy "békés felvonulás volt"?

"és bármilyen vélt vagy valós sérelem éri őket akkor már szaladnak is az ombucmanho."
Mondjuk ilyen is van. Meg idióta módra svédországba költözés, visszazsuppolás, utána meg itthon lakásért ácsingózás. De ez utóbbi nem a cigány mivoltuk miatt van, hanem a szegénység, és a kilátástalanság miatt.

"Miért van az hogy más kisebbségi nép csoporttal nincs gond?"
Mert azokat nem tudod megkülönböztetni a többségi társadalom tagjaitól, és így nem tudsz egy halmazt alkotni belőlük.

"Talán itt is be kéne vezetni. "
Ja, a fasizmus is jó megoldásnak tűnt. Meg a Francia forradalom is. Míg fel nem falta a gyermekeit. :-)

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.05.08. 23:05:17

Hát nem vagyunk egy véleményen :) Ha pár emberről beszélnék egyének lennének, ha többen, lehetne törzs, de mivel igen nagy egyed számról beszélünk, szerintem igencsak népcsoportról beszélhetünk. A társadalom egésze alkothat népcsoportot.
Az hogy egy népcsoportnak nincs éntudata az szintén vitatható, és megfogalmazás kérdése hogy ezt a dolgot minek hívjuk. A magyarnak biztos nincs éntudata ezt látjuk. Ha volna bármilyen tudata, nem hagyná hogy ezt tegyék a vele amit itt tesznek velünk. Ülnek és birkán tűrnek mindent, szó nélkül. De ha van éntudata,gerince, tartása ,akarata, egy népcsoportnak, igenis tudnak egyként dönteni. Lásd az ukrán példát, egységesen döntöttek arról hogy elég volt a korrupt vezetésből, és egységesen zavarták el. Mert volt nekik én tudatuk egységesen. Persze ellenállók, rendszer pártiak mindig lesznek, ilyen a társadalmi rendszer. Aztán hogy mire vitték a nagy medve árnyékában az már más kérdés. De léptek,és nem hagyták magukat tovább szívatni. Nálunk ez a birka nép mikor fog kiállni a saját érdekében? Soha. Mert nincs se én tudatuk se gerincük, nincs semmi csak a nagy pofájuk. Vajon miért utálják már mindenhol a magyart??

A pénz szórás ebben az országban úri hobbi. Csak az a baj hogy a számlát mi álljuk. Hogy ki mire költ az az aktuális baráti kör függvénye. Valakik alagutat fúrnak a homokba, viaduktot építenek egy huplira, van aki stadionokat húz fel minden faluba, vagy unortodox gazdaságpolitika oktatásra költ 250 milliárdot!! Mindezt megfoghatatlan alapítványokon keresztül. Csak jelzés kép a mai magyar teljes felső oktatás 170 milliárdból gazdálkodhat. Vágjuk a lényeget ugye? Na egy én tudatos országban ugye már lógnának a politikusok a lámpa oszlopon. És itt?

Az hogy kurva jó nekik ez tény. Nem fizetnek adót, alanyi jogon kapnak egészség ügyi ellátást, tömérdek címen szociális juttatásokat, stb. Akkor miért is ne lenne jó? Ha te elégedetlen vagy a helyzeteddel, keresed a megoldást hogy mivel tudnád jobbá tenni, több munka? más állás? kevesebb kiadás? próbálod a lehetőségeket magadnak alakítani. És ők?? Csak egy konkrét példa ismerősi kőrből: Közmunkás egyén, nem túl buta,állást ajánlanak neki. Két nap után odamegy a főnökhöz és mondja hogy felmond! Főnök kérdi miért?? Erre: Hát mert ő kiszámolta hogyha vissza megy közmunkára, és még a mellé megkapja a neki járó szociális juttatásokat, sokkal több pénze lesz. Semmi munka, több lóvé. Vágod a lényeget?

Büntetés? Igen büntettek már meg jogtalanul. Sőt volt olyan kollégám akit a sárga mellény miatt büntettek jogtalanul.
És dobáltak már meg a kocsimat Tuzsérnál kővel a kedves hiperpigmentált gyerekek a bokorból!! És mégis kihez mehetek panaszra???

Nem csak az a baj hogy lakásért ácsingóznak, hanem az hogy kapnak is. Mert nekik az is jár. Csak a probléma ott van, ha egy fehér és egy fekete áll kérelemmel sorba lakásért, akkor a fekete kapja. Mert nehogy már rasszizmussal vádolják meg a hivatalt. Ugye nem kell bemutatni a rendszert?

Mindig meg lehet különböztetni egy népcsoportot a másiktól ha akarjuk, és ez a cél. Lásd a kínai magyar kisebbség, ami ugye azért már annyira nem kicsi. És láss csodát mégis be tudtak illeszkedni a mi társadalmunkba. Mert be akarnak és be akartak illeszkedni. Ennyire egyszerű a dolog. Sőtt azért más országokba is be szoktak tudni illeszkedni,ezt azért látjuk,és persze ez nem csak a kínaiakra igaz.

A horvát népirtás kimaradt. Amiről sok év vita után kimondták az okosok hogy nem is volt népirtás. Bár akiket lemészároltak, más véleményen volnának. Minden csak nézőpont kérdése. Csak az nem mindegy hogy melyik oldalról nézzük. A szlovákok találtak megoldást, és működik is nekik. Az unió sem veri a tam-tam dobot ellenük. Akkor csak jó megoldást találtak.

Szerintem az utolsó tisztességes Magyar politikus Gr Széchenyi István volt ebben az országban.

A kedvenc idézetem tőle a következő, amibe minden benne van:
“Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba.

De amúgy meg kár ezeken a dolgokon vitatkozni mert mindenki más szemszög alapján nézi és ítéli meg a dolgokat. Vitatkozhatunk, érvelhetünk napestig de ettől még nem lesz jobb a helyzet Záhonyba. Inkább ide kéne koncentrálni, hogy ebbe a faluba legyen pozitív változás.

Beastmaster 2015.05.10. 17:36:09

Van amivel egyetértek, van amivel nem. Bár az ukrán példa elég érdekes (szerintem), mert pont az ellenkezőjét példázza annak, amit ki akarsz vele fejezni. Méghozzá azért, mert az ukránok 24 éven keresztül olyan kormányzatot választottak maguk fölé, ahol egy egyetemi tanárnak a záhonyi piacon kell cigit árulnia, hogy megéljen, de ezerszámra futkároznak a helyi kiskirályok síboxos Xakárhanyas béemvékkel.
Miközben sírnak, hogy maffia így, meg maffia úgy.

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.05.13. 21:39:41

Az ukrán példa csak 1. Lehetne még sorolni más országokat is. A lényeg az az volna hogy akik akarják elzavarják a korrupt kormányt. Hogy ez mennyi időbe telik, az országa válogatja. Nálunk szerintem a soha napján van kitűzve céldátumnak. Itt ugyan az van mint odaát, a politikusok szerint meg lehet élni 47.000-forintból, és közben be ül a 30 millás kocsijába. Én nagyon szeretném ha ők is annyiból élnének meg mint egy átlag magyar család. Például anyuka munka nélküli, apuka időközben közmunkás lett, és még egy távhős lakás hitel is kukucskál, ja és a gyerek közép iskolába megy. A tisztelt politikus uraknak meg lehet mutatni hogy hogyan lehet ebben az országban megélni. Itt is megvan az a felső réteg aki marha jól megél,és a maradék pedig vegetál, vagy küzd az éhenhalás ellen. Nálunk is van maffia úgy hívják kormánypárt. A kinti példában a legtöbb esetben nem a kisemberek kárán működik a maffia. Itt viszont rajtunk élősködnek. Na de ez már megint egy másik téma lenne. :)

Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag. 2015.05.13. 21:42:12

Amúgy kiderült már hogy mi lesz azzal a tetves műfüves pályával?

N.Frigyes 2015.06.03. 20:01:14

Mióta a vagdalkózó szekerczés pesta magára maradt a hőbörgő, rosszabbikból is kiutált alkesz masinisztával, fullra érdektelenné vált ez hyde parkocska. :D

Beastmaster 2015.08.02. 19:21:41

@Lófasz van itt csikánó nem hulló csillag.:
Ubiszezon van!
Csak nem bírják a fiúk kizzadni a Szemszög második kiadását, a nélkül meg izmozhatnék itt magamban.

De ha van valakinek ötlete, hogy miről lehetne írni, csak tessék! Mostanában úgyse sok dolgom van, lenne is rá időm. Hátha jobb kedvvel nyomozna Sherlock N. Frigyes is :-)

Beastmaster 2015.08.02. 19:27:47

@N.Frigyes: kettőt mellé, egyet nagyon közel hozzá :-D
süti beállítások módosítása