Szabolcsi Állatfarm

Szabolcsi Állatfarm

Merre induljak?

2018. május 01. - Beastmaster

ellentmondas.jpgAlapvető logikai tétellé vált Einsteinnek az a szólása, hogy “Nem lehet megoldani problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel csináltuk őket.”

A fizikusok az 1900-as évek eleje óta próbálnak fogást találni a tézisein, hiába. Úgyhogy fogadjuk el ezt a tételt is igaznak. Márpedig Péter ötlete, az pontosan ugyanerről szól.

 

 

 

Itt a választás ideje. És megérkeztek az első szórólapok is.

Nyilvánvaló volt, hogy mindannyiunk Pétere nagyon ki fog tenni magáért. Próbálkozott is, nyolc oldalon keresztül. Most majd megmutatja! KIcsit megsózta, felmelegitette a régi képeket, gagyifalvára az is jó lesz!

Ismét bemutatta, hogy lehet egyik pillanatban kacagtatni, másikban ríkatni a népet. Ismét sikerült a valósággal nagyon kevés kapcsolatot felmutató közhelycunamit rázúdítani a választókra. Ha csak négy-öt helyen lenne keresztezési pontja a valósággal, akkor már én sem gondolkodnék egy pillanatig sem, hogy kire kell szavazni. Mondjuk jobb lenne, ha nem a régi szórólap lett volna leporolva. De ne is szaporítsam a szót, csapjunk bele, sok a dolog!

Nyit is a fiatalember egy rendezvényparkos fotóval. Szép, praktikus, jó érzéseket kelt az emberekben. Egyenes az út a polgármesterséghez.

A második oldalon már szembe ötlik a nyomtatott nagy betűk használata. Értem én, szórólap, figyelemfelkeltés, de a folyamatos ordítást egy kicsit túlzásnak érzem. Főleg, hogy ez megy nyolc oldalon át. De ez csak a külalak, ugorjunk. Töltelékszöveg következik, amivel Péter már standup-olt a lemondásakor. Akkor is pátoszos, múltbanézős szirupos szar volt ez a szöveg, és a borral ellentétben ennek még az eltelt idő sem használt. Bár a reklámomat most kihagyta. Viszont akkor az idézőjelet nem kellett volna kitenni, mert így valójában a saját monológját hamisította meg. Vagy miért pont azt ne?
A lényegi rész, hogy eddig minden fasza volt, de mióta Helmeczi a polgármester azóta minden szar, még a város is “gagyi” lett. (És ennek persze semmi köze ahhoz, hogy alpolgármesterként felmarkoltál kb 10 milliót a 3 év alatt, de testületi ülést csak a Mertcontroll épületében tartottatok, a hivatalos testületikre meg csak nagyritkán mentél el? Persze síenli menni sokkal menőbb.) Értem én, most már gagyi. Nem nyomhatjátok a kis külön-bizniszeiteket. Ezért vissza is vontad a képviselőkénti indulást. Érdekes. Arra csak később jöttél rá, hogy ha marad a jelenlegi felállás, akkor képviselő sem akarsz lenni? Ennyi időbe telt? Vagy eleinte nem voltál elég körültekintő? Vagy lassan jár a fogaskerék! Na ne! Szerintem meg csak trükközöl megint!

A harmadik oldalra álmodott megint egy nagyot. Már fel is állította az árnyékkormányt miniszterekkel, tanácsadókkal meg ami kell. Csak épp az érintettekkel felejtett el egyeztetni, ahogy az nagyon rövid úton ki is derült a facebookon.

Péternél sosem lehet tudni, hogy ez csak ostobaság volt-e, vagy valami más. Leginkább azt tudom elképzelni, hogy ezzel akar zavart kelteni. Ez a nagyfaszoskodás igazából az, ami rá vall. Utolsó pillanatig várni az ajánlások leadásával, az utolsó pillanatban zavart kelteni. Mi mást lehet feltételezni?

A munkát már el is osztotta, az alpolgármester csinálna mindent. Aki ki más is lehetne, mint Záhony város permanens alpolgármestere, Kovács Sanyi. Igen-igen, az Alcatraz-projekt menedzsere. Teljes idős tanári állás mellett egy ennyi feladattal járó alpolgármesteri megbízatás, meg mellé egy kis ZVSC. Egyeseknek 29 órából áll egy nap, plusz az éjszaka. Az a Kovács Sanyi, akinek nem az szúrja a szemét, hogy a szeme előtt lopják szét a ZVSC vagyonát, hanem az, ha ez kiderül. Esetleg BrókerMarcsi lehetne a pénzügyi tanácsadód! Vagy Jozef Rohac a bűnmegelőzési előadó! Folytassam, vagy ennyiből más sikerült megérteni?

Pénzügyi és településfejlesztési kérdések TELJES ÖNÁLLÓSÁGGAL egy kézben koncentrálódnának. Érdekes, hogy nem is olyan régen még a jogkörök elvételének a híve voltál. Főleg, ha a polgármester jogairól volt szó. Még egy guriga WC papír megvásárlását is megtorpedóztátok a naccságosasszonnyal vállvetve. Ha meg kimaradt egy ékezet az előterjesztésből, akkor már vér is folyt. Most meg teljes önállóság? Mi van veled Peti? Ittál valami ópiátszármazékra? Esetleg szívátültetésed volt? Vagy már előre le akarod zsírozni, hogy továbbra is mehessen a zsöci a ZVSC-n keresztül meghamisított útnyilvántartással, 1500 Ft-os szendvicsekkel olyan állófogadáson, ahol tizedannyian voltak, mint az elszámoláson? Tudod, az is hogy végződött! Persze, ha rajtad múlik, nem kétséges, hogy hogy fog ez menni. Vagy ha egy kézben van, ami a te kezed meghosszabbítása, akkor az jó? Könnyebben csatornázható a megfelelő irányba?

Aztán Egymilliárd(!!!) forint átlátható elköltéséről beszélsz. Az átláthatóságot eddig miért nem szorgalmaztad? Hogy jött ki az egymilliárd?

Majd jön az újabb előregyártott panel, az "önkormányzatiságba vetett hit helyreállítása". Ez eddig nem volt prioritás. Olyan témában, ami téged, vagy a sleppedet érintett, zárt ülést szavaztatok meg, ha olyan volt, ami nektek jól jött, akkor még törvénysértő módon is lehetett tárgyalni publikusan. Ez sokat segített a "belevetett hit" szempontjából. Vagy az, hogy voltak témák, amiket hónapokon keresztül nem lehetett tárgyalni, mert vagy ürügyet kreáltatok rá Margittal, vagy mert VÉLETLENÜL senki nem ment el az ötösfogatból a testületi ülésre. Szóval arra gondoltál, hogy amit szétkúrtatok, most visszacsinálod? Esetleg az nem merült fel korábban, hogy nem kellene szétkúrni? Nem kellene ellopni 3 évet a várostól? Vagy amíg láttatok reményt arra, hogy hátha ki lehet csinálni Helmeczit, addig próbáltatok színészkedni? Na ezt el tudom képzelni rólatok.

Majd kiderül, hogy “múltgazdálkodástérintőügyekreis” (akármit is jelentsen ez) már kinézted Szőgyényi Géza urat is. Mikor megbeszélted ezt vele, említetted, hogy Háda Imrével, Violával, meg a jóég tudja még kivel olyan levelet írtatok, amiben Helmeczi alól úgy akartátok kirántani a szőnyeget, hogy “egy jobbikos geci”? Csak azért, mert hajlandó volt a jobbik tagjaival is szóba állni? Ezt az elmehasadt állapotot hogy tudod magadban lerendezni? Mostantól magadat is jobbikos gecinek fogod szólítani? Már trenírozod magad? Otthon már így hívnak, hogy hozzászokjál? Miért kell ezt Péter?

Majd a jegyző a következő alany. Nagy szívfájdalmad ez neked ugye? Aki szállította az infókat, az már nincsen. Próbáltátok Plósznéval mosdatni, aztán az ügyészség-bíróság duó belebeszélt. Pedig addig milyen jól mentek a dolgok! Ugye nincs ez jól? Violát ki kellene nevezni fellebviteli főügyésznek, és ezt a kérdést is le lehetne zárni megnyugtatólag. Ehhez biztosan fel kellene hívni pár embert objektív okokból!

 

Aztán egy új, nagy fejezet következik. Fejlesztések, projekt szintű elképzelések.

És nyitsz egy projekttel. A híres 250 milliós humán projekt. Gyanakszom ismét. Szerintem te tényleg iszol!

Tudod, ez az a projekt, amit torpedóztatok folyamatosan egy fél éven keresztül. Amit -milyen furcsa véletlen ismét- határidő UTÁNI NAPON a népharag miatt elfogadtatok. Akkor, amikor tömegverekedéshez kiküldetted a rendőröket. Nagyon be lehettél rottyantva. Hogy ez mennyire volt törvénytelen, az majd kiderül.

Tudod, akkor, mikor szabójancsi azon hőbörgött, hogy nehogy kérdezni merjenek tőletek az emberek, mert akkor Ő feláll, és elmegy. Vagy ha így jobban emlékszel, akkor amikor a nejeddel végigtelefonáltattad azokat a tiltakozókat, akiket ismertetek, hogy megfenyegessétek.

Értem. Ilyen jövőt gondolsz a városnak? Ez lenne a te NEMGAGYI kategóriád? Ezt otthon a négy fal között légy szíves!!!

Kezdeményezni fogod a konzorciumi tagoknál az "arányos felelősségvállalásra vonatkozó szerződésmódosítást"? Most? Eddig mit csináltál? Ha nem azzal vagy elfoglalva, hogy megtaláld, hogy kellene botot dugni a küllők közé, akkor már megtehetted volna. Majdnem egy éved volt rá? Eddig nem jutott eszedbe? Akkor nem vagy te olyan okos! Vagy eszedbe jutott, de csak gáncsoskodtál? Akkor meg tudod te magadtól is mi vagy!

Az uszodafejlesztés a következő. Nemrég még az uszoda bezárása volt a nagy ötleted, most fejlesztenéd. Hogy is van ez? Nem igazán tudlak követni!

De a kedvencem: Általános iskola, és parkolás. A tarthatatlan parkolási rendszertelenséget kritizálod. Talán ez az egyetlen pont, amivel egyet értek.

Ha jól emlékszem (márpedig igen, és itt vág a témába a szép borítóképed), akkor olyan büszkék voltatok Hádával egyetemben a Béres parkra, hogy csak úgy durrant.

A park helyén korábban egy füves terület volt, ahol a szülők, tanárok meg tudtak állni az autóval.
Majd 400 millió forinttal később ez a lehetőség megszűnt. Úgyhogy az autók, amik korábban itt meg tudtak állni, az úttestre kényszerültek.
A park tervezésekor nem volt EGYETLEN EGY ÉPKÉZLÁB OLVASNI-SZÁMOLNI TUDÓ ember sem, akiben ez felmerült volna.
Azt a parkot megtervezte valaki, aki ezzel nem foglalkozott. Elfogadta egy testület, akik azt se tudták, milyen rendezvényen vannak. Nem tűnt fel senkinek, hogy ha 15-20 autónak nem lesz helye, akkor zűrzavar lesz. Nem volt egy műszaki ellenőr (még 5 millióért sem), aki szólt volna a bajusza alól, hogy “basszátok meg! hova fogunk parkolni”? Most, évek múlva, mikor nem tudsz megállni az iskolánál, mostmár zavar? Kacag a májam a sok analfabéta tizenhat diplomás marhán! Egy kellett volna, akár diploma nélkül is, aki ezt megemlíti. De a Háda féle leosztásban ez nem volt benne. Csak az, hogy menjen minden simán, és akkor lesz otthonra új ablak a hivatal-felújításból, térkő a hivatal előtti tér felújításából, napelem, légkondi, babámfasza. Ezt szeretnéd visszacsinálni? A szivességcserés állapotot? Tudom! Egyeseknek ez nagyon meg tud térülni. Nem kell rakodógépet venni a Kelettransznál, elég kibérelni a hivataltól a vadiúj gépet. Majd ha már szarrá vágták, akkor visszaadni használhatatlanul. Majd javítás után megint, és megint. Te meg felmarkolod a bónuszt, mert jó bizniszt csináltál a cégnek. És az összeférhetetlenségi bizottság meg csak bambán bámul maga elé, és vakarják a töküket, mint egy félkegyelmű. Értem én, hogy ez hiányzik neked de nagyon.

A tűzhöz közel ülők megkaphatnák a hivatali autót nyaralásra, költözésre. És jönnek neked egy szívességgel. Ezt nevezed te átláthatóságnak? Hogy még ezt mered mondani, az totál cinizmus. Ha ezt nem veszed észre, az már a pszichiátriai betegségek körébe tartozik.

Jókai úti projekt

Te Peti! Téged most hozott egy UFÓ? A Jókai az nem az elmúlt hónapban lett elhanyagolt! Nem tegnapelőtt óta szar a világítás! Észre sem vetted? Valami rokonod oda költözött, azért lett ilyen fontos? Hány éve vagy képviselő? Azóta mi történt ott? JAAAAA!

Közmunka program:

Kérdezd meg kérlek szabójancsit, miért hőbörgött minden alkalommal, mikor az értékteremtő munka téma volt? Másból sem állt ki, mint perszegésből. Csodálkoznék, ha ezt a tudtod nélkül tette volna! Vagy ha mégis, akkor sem szóltál, mert az volt neked a kényelmes. Egyszóval álszent és hazug vagy :-( Nincs mit szépíteni. Vagy ígértél valamit Cseh Bécinek, meg kisKabainak arra az esetre, ha te leszel a polgármester? Volt már egy, aki ezzel próbálkozott. Nem is tudom, melyiket sajnáljam jobban, aki ígért, vagy akinek tették az ígéretet! Nem is tudom, melyiket tartsam kevesebbre, aki szociális lakást ígért, vagy aki utána nem kapta meg?

“Akinek nincs múltja, annak jelene sincs”

Te meg titkon azért imádkozol, hogy bár ne lenne múltad. Vagy ha mégis, akkor minél kevesebben tudnának róla! Csak hát egy ekkora városban, lőrincúrvejének lenni nem az a kimondott titokban tartható dolog. Főleg, ha ezzel haknizik az ember. Mikor ebből csinál magának hírnevet. Ha azt hiszed, hogy az évtizedeken keresztül nyomott nagyképűség, kivagyiság és cinizmus nyom nélkül kitörlődik egy teljes kisváros emlékezetéből, akkor még mindig a cinizmusnál tartunk. Mert ennyire ostoba még te sem vagy!

“Az önkormányzat feladata a lakosság életkörülményeinek javítása, a rászorultak támogatása”

Persze, tudom, hogy te, és a haveri köröd ugyanúgy a lakossághoz tartoztok. De hogy mindig ugyanazokat sikerül támogatni egy kis útnyilvántartással, vagy hogy nekik jut jól fizető munkahely, ahol seggetvakarni kell jó pénzért, vagy ingyen építési anyag, azért NORMÁLIS HELYEN nem ezt nevezzük rászorultságnak. Nem rámutatásos alapon megy a kiválasztás azok közül, akiket szeretnél lekötelezni.

 

A végére jutott a fényképes oldal. Fogadtál tán valakivel, hogy “úgyse mered rárakni a fényképedet”

 

Nem túl sok példa van korábbról az egész országból arra, ahogy tönkrebasztátok az önkormányzat működését az ötösfogattal. Majd bejelentkezel, hogy mindezt megjavítanád. A pofátlanság teteje az ötleted, azt remélem tudod. Nem kívánok sikert hozzá, azt nem nagyon tudná finanszírozni a város. Sok az éhes száj!

 

utóirat: Félelmetes, hogy mennyire nincs összhangban a látomásod az eddigi tevékenységeddel. Képzeld el, hogy vannak emberek, akik 4 percnél tovább fejben tudják tartani a dolgokat. Na ők az ellenségeid! Ők azok, akik tudják, hogy amit ezen a szórólapon összehordtál, az homlokegyenest ellentéte annak, amit eddig tettél. Már az is skizofrén dolog, hogy ezeket le merted írni, de ha komolyan is gondolod, akkor a baj már nem kevés!
Egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy te vagy ennyire -khm- egyszerű, vagy
a reménybeli választóidat nézed teljesen hülyének? Bármelyik az igaz a kettő közül, semmi keresnivalód ott!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szabolcsiallatfarm.blog.hu/api/trackback/id/tr1913882530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

derű 2018.05.01. 23:57:02

Kedves Mindenki!

Már nagyon vártam ezt a bejegyzést, mivel nálam is kiverte a biztosítékot ez a választási szórólap.

Először is a kinézete szempontjából borzalmas az alkalmazott betűtípus, az meg külön kiakasztott amikor ehhez még három felkiáltójel is társult, vagyis itt már a kiabálás kiabálása, fokozása történt írásban. Mindez az első oldalon, ahol semmi másról nem ír a "kedves szerző", mint a nem kívánatos morálról és hangulatról. Talán akkor megtisztelhetne minket is azzal, hogy a kiadványában is alkalmazza ezt az elképzelését, nem pedig ezt az arrogáns, nagyképű stílust használja!

Mosolygásra késztetett a következő oldal, ahol megtudhattuk, hogy társadalmi megbízatású polgármester kíván lenni. "A társadalmi megbízatású polgármester havonta a polgármester illetménye 50%-ával megegyező mértékű tiszteletdíjra jogosult, melynek egészéről vagy meghatározott részéről a képviselő-testülethez intézett írásbeli nyilatkozatával lemondhat." Ez a kis idézet az önkormányzati törvényből származik, remélem érthető, hogy díjazást kap a társadalmi megbízatású polgármester is, az már rajta áll, hogy lemond-e erről. Így mivel kettő alpolgármesterben gondolkodik Péterünk, nem is lenne ez olcsóbb megoldás. Vagy ez is úgy működne az életben, mint a Művelődési Ház esetében, hogy a végén jóval többe kerülne az egész a városnak.

Az oldal többi része volt a teljes döbbenet, nem tudni ki, kivel van. Valószínűleg ez is volt a cél, kifejezetten ügyes húzás! Köszönjük kedves Péter, hogy mindig tudsz valami újat mutatni, kifogyhatatlan az eszköztárad!

Családbarát okokból még megemlíti a kedves Jelölt Úr a Jegyző Asszony helyettesítésének kérdését, én mondjuk itt is szívesen láttam volna a konkrét elképzelést, mint ahogy korábban a pozíciók leosztásánál tette. Itt tenném hozzá, hogy le a kalappal a Jegyző Asszony előtt, valóban teher alatt nő a pálma , nagyon tetszett ahogy fokozatosan felnőtt ehhez az elmúlt három évhez. Gratulálok és jó egészséget kívánok neki is és a születendő picinek is!
Az is milyen bájos, ahogy előrevetíti az önkormányzatnál az elbocsátást lehetőségét, szintén csak a városi jó hangulat és morál érdekében.

Számomra a többi rész értékelhetetlen, hiszen szegény ember az, aki még ígérni sem tud. Nem olyan hosszú idő ez a másfél év.

Így a végére még két gondolat:
Először is szerettem volna megtudni, hogy ki az az illető aki perifériára szorult, mint múltbeli értéket létrehozó!
A második pedig köszönni kellene Péter a településen élőknek, nem pedig felsőbbrendűen lekezelni és kioktatni a városlakókat.
süti beállítások módosítása