Szabolcsi Állatfarm

Szabolcsi Állatfarm

Az egyenlőbbek

2017. július 08. - Beastmaster

foxy2.jpegA mai bejegyzés mottója, hűen a blog nevéhez:

Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél

(George Orwell: Állatfarm)

------

 

Áll a bál megint Aprajafalván. Morgó, vagy hogy a francba hívják a Törpgenyót, ismét fejébe vette, hogy az alattvalóival karöltve tönkreteszi a mások szórakozását. Semmi nem számít, ha az a cél, hogy meg lehessen akadályozni, hogy bármi pozitívum a Helmeczi nevéhez társulhasson. Gondolom, ha szabójancsi találta volna ki, hogy az ő ötlete volt az akusztikus esték, mint a szilveszteri tüzijáték, akkor gurultak volna a milliók. No de csak szépen sorban.

 

Történt, hogy a harmadik alkalommal megrendezendő Akusztikus esték költségeire az alapítvány 500e Ft erejéig kérelmet nyújtott be. Akkor a “tisztelt” képviselőtestülettől azt a választ kapták, hogy ennyit nem kapnak, kérjenek kevesebbet. Majd a 200e Ft-os kérelmet is leszavazták.

Nem mintha nem lenne ennyi pénz a kasszában. Kovács Sanyi például már többször is elmondta, hogy milyen ügyes gazda a vastag bőrű képet viselő testület. Csak mindig kifelejti, hogy amit ő jó gazdálkodásnak hazudik, az egy egyszeri konszolidáció eredménye. És ebből a konszolidációból tud a képviselőtestület tízmilliókat szórni, akár értelmetlenül is, mintha nem lenne holnap.

Az a képviselőtestület, amelyiket nem zavarja, hogy a ZVSC hamis útnyilvántartással naponta 1-2 budapesti utat elszámol, így téve zsebre egy valag pénzt.

Amelyik szerint a hőtáv 200 milliós vagyonvesztése nem is létezik csak az Állami Számvevőszék hülye, és nem ért a számvevéshez, nem láttak még sosesenem olyan gazdálkodó szervezetet, amelyik a jogszabályok kijátszásával foglalkozna. Helyette undorító hazudozásba kezd “a péter” a szabályozatlanságról (ami nyilván az én dolgom lenne, és a tiéd kedves olvasó, nem pedig a hőtáv vezetéséé). Megjegyzem, hogy a “nem is szabálytalan, hanem csak szabályozatlan” jellegű védekezés éppen ezt a trükköző hozzáállást látszik alátámasztani. Mondjuk Pétertől pont az lenne a csoda, ha nem próbálkozna be.

Amelyik szerint a kovácssanyi-képviselő baráti körének kirándulásaira, és önfelszopó bulijaira kiutalt milliói teljesen rendben vannak. Néhány tíz ember megvendégelése vagy kirándultatása rendben van, néhány száz, vagy ezer ember szórakozása már nincs. Sanyi sleppjének az állófogadására 150 emberrel számolva kértek hozzájárulást az önkoritól. Egy kicsit megnyomták a ceruzát, mert jó, ha negyvenen voltak a buliban. Kb annyi igaz ebből is, mint a naponta MLSZ-hez furikázás a km-elszámolásban.

Szóval vannak egyenlőbbek :-)

De ez még mindig semmi! A pofátlanság küszöbértékét nem is ezzel a megmozdulásukkal tudták beállítani, hanem -emlékeim szerint- tavalyelőtt nyáron. Ekkor történt ugyanis, hogy különösen arrogáns módon felhívást intéztek a művház akkori vezetőjéhez, hogy a nyári szünet idejére a művház aulájában rendezzen be pingpong termet. Arra való hivatkozással, hogy nyáron nem lesz senki a ZVSC-nél, aki tudna vele foglalkozni. Értitek ugye: sportlétesítmény nem képes sport-infrastruktúrát fenntartani (a pingpong azért nem az a különösen infrastruktúra-igényes sport), de egy kulturális egyesületnek legyen rá személyi, műszaki kapacitása. Igaz, hogy a ZVSC veszi fel az erre irányzott támogatást. A pénzt felvenni még hajlandó, de ezért tenni már nem. Legfeljebb hamisítani útnyilvántartást.

Nem tudom mit szólna a ZVSC vezetése ha ez fordítva történt volna meg? Ha mondjuk Babi mondja azt, hogy “figyeljcsak! Van itt egy énekkar, el kéne őket helyezni, etetni, hangosítani a próbájukat, ésatöbbi”

És ezek után aki pingpongozni akart, azt Gyuri bácsi azzal hajtotta el, hogy nem lehet, mert Helmeczi nem ad rá pénzt. Ahogy tavaly a focimeccsen is. Okádok!

 

No de megint elkalandoztam.

Mondjuk csodát nem nagyon lehetett várni ezektől. A választás utáni napon kimondták, hogy “ki fogjuk csinálni Helmeczit”, meg “Ha a záhonyiak nem azt választották meg, akit mi akartunk, akkor feloszlatjuk a képviselőtestületet”. Nos ez utóbbi, a polgármester sokszori próbálkozására, és explicit felhívására sajnos elmaradt. Annyi vér már nem volt! Tisztában van vele az ötösfogat, hogy a világon nem lenne annyi lekvár, amivel azt az orbitális buktát meg lehetne tölteni, ha feloszlatnák magukat.

Így marad a cinikus, útszéli mocskolódás, hazudozás, és -nem utolsó sorban- időhúzás.

Kezdve azzal, hogy az év végi ünnepek alkalmával nem volt olyan előterjesztése a polgármesternek (kb 10-ről tudok), amit a képviselőtestület megszavazott volna. Egy sem. Az utolsóra Margit azt találta mondani, hogy “úgy látom, mindegy, hogy mit, csak nehogy úgy legyen, mint eddig”. Igen bazmeg. A változatosság gyönyörködtet. Legalábbis a normális embereket. Ezzel szemben maradt a Luca-nap. Amiről boldog-boldogtalan tudja, hogy a te ötleted. Igazából azzal sincs semmi baj. Mármint a Luca nappal. Csak a lebonyolítása. Bár az biztos nem a te érdemed, mivel tudjuk, hogy a "sikernek sok apja van, a kudarc meg mindig árva".

Szóval mi a baj a Luca nappal? A lebonyolítás. Szem elől van tévesztve, hogy kinek készül. Ha még mindig nem tiszta, akkor leírom, hogy megy ez:

Luca napjához legközelebbi pénteken, reggel 5-6 között lezárják az Ady Endre utca Silver-Barátság közti szakaszát.

Elkezdenek betelepülni az árusok.

8 óra felé már itt-ott van némi élet, törökméz, forraltbor stb.

Délre már teljes gőzzel üzemel a vendéglátás

3 körülre már csak vegetál a buli

5 órakor már gyakorlatilag lófasz sincs.

Szóval maradnak a nyugdíjasok, óvodások, és a valamiért otthon tengődők célcsoportnak. Esetleg akik Záhonyban dolgoznak, és megengedi az időbeosztásuk, hogy ebédszünetben kiszaladjanak. Akik dolgoznak, és esetleg nem Záhonyban (igen, képzeljétek van ilyen is), az reggel MÉG, este pedig MÁR nem kap ebből sem. Szóval Margit erre azért ne legyél olyan büszke!

 

De visszatérve az eredeti témához: A kedves képviselőknek nem drága semmi, ha arról van szó, hogy kicsinálják a művház vezetőjét, és ezzel kb 10 millió forint extra költséget generáljanak a városnak ÉVENTE. Persze máshogy néz ki a dolog, ha tudjuk, hogy ezzel bele lehet rúgni a polgármesterbe, plusz így szabójancsi feleségének lehetett csinálni egy kamu munkahelyet. Végtére is, ez testhezálló feladat neki. Máshol is lehet naphosszat kávézni, újságot olvasni, Ildikóval fosni a szót.

Csak az a gond, hogy ennek nem kellene így lenni.

Csak emlékeztetőül záhonyiak: Margit megígérte, hogy pályázni fognak, meg kiadják bérbe, úgyhogy nem fog többe kerülni, mint eddig. Szeretném megtudni, hogy áll ez a projekt? Mennyit sikerült összekalapozni? Amíg nagy pofával, leereszkedően, arrogánsan, műkacagva, fábaszorult féreg módjára üvöltve lehet kioktatni a lakosokat, addig a megvalósítás már nem akkora success-story ugye?

 

Persze értek én mindent. Aki eddig szépen prosperált abból, hogy jóban volt a polgármesterrel, és alkalomadtán ingyen kapott kölcsönautót a nyaralásra, esetleg leesett egy kis térkő az udvarra, mikor burkolták a teret, vagy 10-15 nyílászáró, mikor a hivatalban is cserélték, neadjisten egy pár ingyenfuvar a vállalkozótól, aki előtte 30 milliót kapott arra, hogy 4 télen eltolja a havat, vagy napelem a szép kis házra, mit ad isten, pont akkor mikor az önkori is napelemeket telepít. És ez csak a jéghegy csúcsa. Persze vannak véletlenek. Na de ennyi már minimum gyanús. Aztán duzzogni, mint egy durcás kétéves hülyegyerek, ha megszűnik a kánaán. És most, hogy látjátok, hogy nem mindenkit lehet bepalizni, és rá fog mutatni az összes szutykotokra, most mindenképpen el akarjátok lehetetleníteni.

Van egy rossz hírem. Minden egyes mocsoksággal, amit műveltek, mindig egy kicsit mélyebbre ássátok magatokat. Saját magatok locsoljátok a saját fejetekre az éjjeli edény tartalmát.

Külön élvezet, amikor ez a különítmény arról ugat a testületin, hogy “nem a fészbukon kéne ezt megtárgyalni”, aztán hazamegy, belép a közösségi oldalra “kovácsistván”, és hazudozik. A mai napig kussol ez a senkiházi, pedig fényképeket, meg feljelentést, meg bizonyítékokat ígért a művház szerinte történt kifosztása miatt. Aztán eltűnt, mint a szürke szamár a ködben. Vagy szar a műfűben. Vagy kézen-közön, mint az alapítvány kerékpárjai a kövesdi haverjai között. Vagy már ha itt tartunk, van olyan is, aki a kedves anyósának elküldi a szöveget, hogy mit kéne írni. Aki kisvárdiként aztán képben van Záhony ügyeiben. Ugye péter? :-) Ugye, takonygerincű osztag?

 

Csak egy dolgot hagytatok ki a számításból: Azt, hogy közben a település lakossága egyre inkább összetart. Ahogy látják, hogy kik azok, akik csak kifelé hajlandóak venni a közösből, és egyre csak nő az étvágyuk, úgy esik le egyre több embernek, hogy a változtatás csak példamutatással, és önszerveződéssel tud elkezdődni. És elkezdődött! A ZAE megrendezésre került-kerül az ármánykodásotok ellenére is. A legjobb pedig az a dologban, hogy a lakosság maga adta oda az árát, hogy LEGYEN. Persze, mindenkinek könnyebb lett volna, ha ez a pénz felülről jön, és nem a sajátból kell összedobni. Viszont (és ezt jegyezzétek meg, mert érteni úgysem fogjátok) így ez sokkal jobb. Sokkal inkább a magáénak érzi a lakosság ezt a rendezvény-sorozatot, mintha csak úgy lenne.

Már három éve, hogy kavarjátok a szart. Már három éve, hogy mindig egy fokkal rosszabbul jöttök ki a megmozdulásaitokból, mint ahogy belekezdtetek. Minden aljasságotok visszaüt.

És még mindig tovább próbálkoztok. Láttatok már pitbullt, vagy foxit sündisznóval viaskodni? (hedgehog pitbull címszavakra google a képek között. Én ide be nem linkelem, mert felkavaró) Annyira belehergeli magát, hogy nem zavarja, hogy a pofája csurig van tüskével, amíg kitart az adrenalin. Aztán mikor múlik, akkor van ám kínban. A ti adrenalinotok az “ide nekem”. Egyszer nektek is elkezd majd “kimenni” az adrenalin hatása. Akkor majd fog érdekelni titeket is, hogy megvetés lesz az osztályrészetek. Ez a jobbik eset. Ha a megfelelő hatóság bizonyítékot is talál, akkor fogja a kiccsalád hordani a cigit meg a levesport Tiszalökre, még akkor is, ha nem cigiztek. Addig érezzétek jól magatokat! Az a különbség köztetek és a kutyák között, hogy nekik megvan rá a kifogásuk, hogy miért ilyenek. Őket az ember tenyésztette ilyen makacsnak. Ráadásul legfeljebb célirányos (nem pedig céltudatos) cselekvésre képes ösztönlények.

És nektek mi a mentségetek?

 

Szerintem CSAK ÍGY TOVÁBB!

----

UPDATE!!! BRÉ KING!

A kedves képviselők ismét alakítottak! És pont ebben a témában.

Meg vannak győződve róla a senkiháziak, hogy a város kizárólag azért létezik, hogy a hobbijukat finanszírozza. Ahogy látható, semmi nem elég. A kisgömböcnek hatalmas lett az étvágya. Nem elég, hogy a ZVSC a tavalyi támogatásának felhasználásának a nagyjáról nem tudott számot adni, most több, mint kétszer annyira tartana igényt. A tavalyi elszámolás láttán az lett volna a minimum, hogy a képviselőtestület hülyére röhögi magát (mondjuk ezzel alaposan elkéstek), aztán ugrik a következő napirendre.

Mégis kiscsibém, hogy a picsába járnátok 4 másodpercenként Pestre az MLSZ-hez??? Vagy most sikerült valami újabbat kitalálni a "kreatív könyvelésbe"? Esetleg valamelyiktek most lakásra gyűjt? Lehetőleg Keszthelyen? Hogy el lehessen számolni bejárást is?

Aztán, hogy ez a történés kiderült a polgármester facebook posztja miatt, a félkegyelmű kovácsistván ismét önjáró üzemmódba kapcsolt, és ismét elkezdett sörétessel lőni a céllövöldében. Nézzük el neki, bátorra itta magát megint.

Már az is bicskanyitogató volt, hogy amint megszavaztátok magatoknak a műfüvet, a Sanyink gyorsan kért egy zárt testületi ülést, amin ismét a pénztárhoz állt sorba, hogy legyen a műfüves pályához kerítés is. Ritkábban kéne Pestre járni, oszt maradna! Pedig elég lett volna egy műkerítés a műfű mellé. Meg műképviselő, mert igazinak nagyon gyatrák vagytok.

Van egy olyan sejtésem, hogy a fijjúk ráeszméltek, hogy jönnek a szűk esztendők, muszáj lesz vermelni. Amit találnak, hazaviszik. Ha kell akár azon az áron is, hogy kiderül. Amíg van pénz a kasszában.

Kedves Sándor! Mennyi pénz van most a kasszában? Mennyire volt jó gazda a képviselőtestület az elmúlt 3 évben?

Pont, mint a nagy politikában.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabolcsiallatfarm.blog.hu/api/trackback/id/tr7712648843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása