Szabolcsi Állatfarm

Szabolcsi Állatfarm

A fog és a köröm

2018. január 28. - Beastmaster

Mai témám a képviselői szájak spontán konverziója seggé.

Nem tegnap volt ugyan, de annyira nem is régen, hogy ne lehetne emlékezni a képviselőink kampányban tanúsított viselkedésére, majd az eskütételükre. A könny a szemembe szökött, amint láttam-hallottam a nagy szavakat ismételgető képviselőket. Holott egyik-másikuknak már akkor égették a száját a kiejtett szavak.

A mostani apropó, hogy ismét a sithek mellett tettek tanúbizonyságot. Úgy döntöttek, hogy mindenképpen ellehetetlenítik egy komoly horderejű pályázat sorsát. Annyi vér azért nincs a pucájában egyiknek se, hogy felálljon, és kerek perec elmondja, mit gondol, inkább sunyi módon kifogásokat gyárt.

Mielőtt tovább mennénk, nem árt megérteni a gondolkodásuk néhány alappillérét

  • Amit haza lehet vinni, az jó.
  • Amiből a kis család nem profitál, az rossz.
  • Ami a városnak jó, de nem lehet belőle semmit hazavinni, az semleges
  • Ami a városnak jó, de esetleg nem az ő nevükhöz köthető, az NAGYON ROSSZ!
  • Ami a Helmeczi nevéhez kötődő jó lehetne, az KIZÁRT! ATOMOT NEKI!

Így talán már érthető a folyamatos akadékoskodás a 250 milliós pályázat ügyében. Ugyanis már a kezdetnél elkúrták. Ha akkor melléálltak volna, akkor most nem kellene a seggüket félteni. De akkor még csak annyit láttak az egészből, hogy PÁLYÁZAT -> 250 Millió -> Helmeczi. Azt márpedig nem engedhetik, hogy 250 millió forintnyi pályázati forrás a Helmeczi nevéhez párosuljon. Főleg úgy, hogy nem kell majd hozzá műszaki ellenőr 5 millióért. Ugye, illetékes elvtárs ;-) ?

Csak hát ugye, van az a helyzet, amikor okosabbnak képzeli magát valaki, mint valójában. Túlzásba vitték a taktikázást, és ezzel (mint olyan sokszor korábban is) magukat szúrták tökön. Kitalálták, hogy időhúzásra játszanak. (Sanyi, ugye ez a fociban sincs rendjén? Minimum nem elegáns, de néha azért szabálytalan is.) Ez alatt azt kell érteni, hogy addig húzzák a testületi üléseket, addig határozatképtelenkednek, amíg csak kifutnak a határidőből.

Az elszámítás ott van a dologban, hogy ebből már Helen Keller és Stevie Wonder nem létező szerelemgyereke is láthatja, hogy mi folyik itt Záhonyban. Eddig csak az látszott, hogy a polgármester, és a képtelen viselő testület nem tud együtt dolgozni. Testületi ülések fő produkciója az volt, hogy mikor melyikőtök volt soron, elmondta, hogy “de igen, tudunk együttműködni, mi mindent megszavaztunk”, aztán elkezdődött az érdemi rész az ülésből, és minden napirendi pontba belekötöttetek, nem vettétek még napirendre se, ha mégis, akkor leszavaztátok. Mellé pedig gúnyos pofákat vágott az ügyvédnő (nem tudom, hogy másfélét tud-e?), szabójancsi, meg a furulyás.
Vissza a témához: Pl az derült ki mindenki számára, hogy az 5 Önkormányzatból mindenki tud mindenkivel együtt dolgozni. Csak titeket utálnak. Szegények!

Tudjátok, féleszűek, van a tanmese, mikor az ipse felhívja a rendőrséget, hogy “ezen az autópályán mindenki szembejön” . Ideje lenne - sőt, már 3 éve itt az ideje- hogy elgondolkodjatok, hogy ha mindenki szembejön, akkor lehet, hogy igazából ti jöttök szembe. Ha mindenki hülye rajtatok kívül, akkor lehetséges, hogy nem a mindenki a hülye, hanem ti!

No, ott hagytam abba, hogy nehogymá’ Helmeczi nevéhez kötődjön egy ekkora pályázat, inkább kiöntitek a fürdővízzel a gyereket, a bábát, az anyukát, csak a ti malmotokra hajtsa a vizet. De hogy alá is támasszam a mondandómat, egy pár példa:

  • műfű. Ikonikus mutatója a jelen időknek. Kell, mer’ aggyák! Nem okoz gondot, hogy a városnak komoly extra kiadást generál. De érdemes ezt közelebbről megnézni. A műfüves pálya elsődleges célja a bozsikolás. Ezt az állam támogatja, évi 6 millióval (mármint Záhony esetében). Ez szinte teljes egészében ún: tiszteletdíjként van kifizetve. Holott ez nem kizárólag erre van! Például le lehetne venni a városról a fenntartás terhét. Azonban jobban tetszik az a változat az érintetteknek, hogy szinte kizárólag 2 ember zsebében landol az egész pénz. Szóval a műfüves pálya fenntartása önkormányzati plusz teher, a haszon, ami belőle származik, az meg kézen-közön eltűnik. Hát nem zseniális?
  • Börtön: Sanyinak nagy fájdalma volt ez a böri dolog. Igazából nem is, de lehetett emlegetni, hogy ez se valósult meg. Emlegette is vagy háromszor, a valóságtól elrugaszkodott agyával. Három hét alatt reálisnak tartotta volna egy több milliárdos pályázat megírását úgy, hogy még se építési terület, se közműszerződés, de semmi egyéb sem volt hozzá. Itt van ezzel szemben egy pályázat, ami kész van, csak el kellene fogadni, és hónapok óta nem sikerül, mert valaki síelni ment, másvalaki éppen halaszthatatlan nyíregyházáramenéssel van elfoglalva, van, hogy nem reagálnak a testület összehívására, de olyan képviselő úr is volt, aki a feleségével tagadtatta le magát.
  • ZVSC állófogadás: Nem aggódik a tisztelt testület, hogy hova kerül a pénz. Behazudik az illetékes 2-3-szor annyi résztvevőt, mint amennyien ott voltak, olyat is felírnak a listára, akinek megdönthetetlen alibije van, hogy ne tudjon ott lenni. Sőt, volt képük kétéveseket is beleszámolni. Gondolom deficit volt a fogyasztásuk. Kisstílű népség! De ez nem gond, ez pikk-pakk átmegy a testületen.
  • ZVSC megint: Nem zavarja a képviselőtestületet, hogy nyilvánvaló hazugsággal csaltak ki az önkormányzatból milliókat útnyilvántartás meghamisításával. Nem zavar senkit, hogy bizonyítottan bűncselekmény történt egy 70 éves múlttal rendelkező egyesületnél. De a feljelentőpetinek eszébe sem jut feljelentést tenni. Továbbra is öntenék bele a pénzt, hogy az pár vargabetű leírása után a jó zsebben landolhasson. Konvertálódhasson Iphone-ra, pesti lakásra, meg mittudomén mire.
  • VOKE kicsinálása: Margit ordenáré hazudozása ellenére csak nem állnak sorban a bérlőjelöltek, hogy nagyon fizessenek, nincsenek megnyert milliós pályázatok, ahogy Margit ígérte. Marad hát az, hogy a fogadkozások ellenére mégiscsak az Önkormányzat állja a számlát. De itt nem volt aggálya a képviselőtestületnek. Főleg, hogy így Kövesdi diszponálhat álláshelyek felett. Meg tudja oldani, hogy képviselőtársának “komoly kvalitásokkal” rendelkező felesége záhonyi viszonylatban nagyon jól fizető, ámbár tényleges feladatokkal nem járó munkahelye legyen. Ugyanez igaz a hőtáv inkompetens, de annál nagyképűbb vezetőségére.

 

Ezekkel kapcsolatban semmi kifogása nincs a nagyképű viselőknek. De egy olyan projekt, amiből nem hagyják őket szemezgetni, gazdagodni, ráadásul a politikai ellenfél pozícióját erősítheti (megjegyzem, hogy tieteket is erősíthetett volna, ha nem vagytok ekkora faszkalapok), azt nem lehet hagyni. Mindenképpen kereket kell kötni. De mik is voltak az ellenvetések?

  • Ha valami balul sül el, akkor az egész pénzt Záhonynak kell visszafizetni
    Nos, ez hazugság. Ha valamelyik település elbasz valamit, akkor azt neki kell állnia.
  • 50 embert vissza kell vezetni a munka világába, ki fogja garantálni, hogy ez sikerülni fog?
    Senki. Hogy vissza kell vezetni, az azt is jelenti ebben az esetben, hogy a munkaügyi hivatal által szervezett tanfolyam elvégzése is támogatott, amivel közelebb kerül ahhoz, hogy elhelyezkedhessen, ráadásul ez sem mind Záhony kötelezettsége lenne (Mondjuk erre nem lenne szükség, ha minden ember zsebre tehetne annyit, amennyit a családotoknak kijátszotok furfangos módon) Ráadásul mindezt 2023-ig!!! Igaz, ha arra gondolok, hogy milyen, mikor valamit nem akartok megcsinálni, akkor az nem is olyan sok idő.

A másik valódi ok, hogy a pályázat folyománya képpen közelebb kerülne a hivatalhoz a VOKE (ami már nem VOKE, de így könnyebb emlegetni), amit nem olyan régen sikerült a Kövesdi és tettestársai érdekkörébe venni. Most ez kicsúszni látszik a kezük közül, ami nagyon fájna. Nem tudna KP semmire nem jó munkahelyeket osztogatni az önkormányzat pénzéből.

A Művház amúgy is érdekes jószág ebben a sztoriban. Van már egyébként egy állatorvosi lovunk, a HŐTÁV. Ennek a mindenhez IS értő vezetője újabban a Művházban tölti a napjait. Hogy mi a lófaszt keres ott -költői kérdés, trécsel- a helyett, hogy az évek óta szarban lévő hőtávot próbálná gatyába rázni. Egészen annyira nem érdekli a munkája, hogy simán belefér az idejébe, hogy műsort vezessen. Az eszem megáll! A hőtáv 200 millás veszteségét meg majd visszahordják a legyek. Ha egy csepp esze lenne a városnak, úgy baszták volna ki már az ÁSZ vizsgálat után, hogy a fal adja a másikat. De amíg Kövesdi és Ildikó egymás seggét fedezik, addig ez marad. Pedig Péternek sem ártana átgondolni, hogy melyik gazdát szolgálja!

 

Persze, jól visszaadja a hozzáállásukat F. Feri bácsi hozzászólása a témához: “A záhonyiak olyan hülyék, azt se tudják, miről szól az egész pályázat. Ezeknek a hülyéknek akarod ezt magyarázni?”

 

Íródnak a kommentek, hozzászólások, BLOGOK, de a képviselők rangjukon alulinak érzik válaszolni, reagálni. Ha mégis, akkor hazudnak akkorákat, mint ide a Hold. Persze nehéz munka is védeni a védhetetlent, nem is mindig fér rá a képükre, és ez már nagy szó! És mikor a szarkavarásuk miatt demonstráció alakul, akkor meg ülnek ott a helyükön hárman, mint akit odatettek, megszeppenve. Majd egyesével telefonálják végig a demonstrálók közül, akit ismernek, hátha sikerül megfélemlíteni őket.

De jó hír, hogy vették a lapot. A demonstráció elérte célját. Valamelyik érintett úgy berottyantott, hogy gyorsan kihívta a rendőrséget azzal, hogy tömegverekedés van a hivatalnál. A rendőrök meg hiába keresték a verekedőket.

 

És ezek után Sanyi olyan komolyan fel tudja tenni a hazugságot a facebookra, hogy csak na! Előadja az aggódó honatyát, hogy volt már olyan, hogy vissza kellett 16 millát fizetni a szabálytalanság miatt, és mi lesz, ha majd most is…?

Mi lenne bazmeg? Nem kell szabálytalanul csinálni, és akkor nem kell e miatt aggódni! Csak már olyan mélyen vagytok a posványban, hogy elfelejtettétek, hogy így is lehetne. Érdekes, hogy te se a miatt aggódsz hogy hogy talicskázzák ki egyesek a ZVSC-ből a pénzt! Mi oka van annak, hogy azzal nem foglalkozol? (amúgy tudom, csak jó lenne, ha magadnak beismernéd).

Megint érdekes kérdés, hogy ezt a témát hoztad fel. Ott ugyanis az történt, hogy a képviselők (élén Kövesdivel, de légy kedves frissítsd fel az emlékezetem, hogy kik voltak még benne a testületben! Persze, csak ha mered!) agitálták a polgármestert, hogy írja alá a visszadátumozott teljesítési igazolásokat, hogy a Kövesdi ismeretségébe tartozó fiatalember vállalkozásának ki lehessen fizetni a díját. Szóval mielőtt megszólalsz, Sanyi, gondolkodj előre két lépést, mert ezzel a sztorival csak saját magadra, és a taktikázó haverodra rántottad rá a szaros bödönt.

 

Ideje lenne korrekt embernek lenni, ha nehéz is! Ha nem megy, akkor eltakarodni a közpénzek közeléből! Nem csak a kampányban nyalni a seggeket! Már most is megvetés tárgyai vagytok, ne tetézzétek a bajt! Ha három éve, mikor a Szemszög című okádékot kiizzadtátok, hallgattatok volna a jó szóra, és visszább vesztek a tempóból, akkor már régen elfelejtették volna a záhonyiak, hogy mekkora sutyerák önző senkik vagytok. Ezzel szemben még huszonkettőre is lapot húztok. Mikor már szájszélig ér a szarlé, akkor még pancsikoltok is benne. És tudjátok mit? Igazatok van. Csak így tovább! Egyenes út ez a lokál-politikai vesztetekbe!



Tudom, nehéz elengednetek! Próbáljatok meg nem foggal-körömmel kapaszkodni, és MONDJATOK LE A PICSÁBA!!!




A bejegyzés trackback címe:

https://szabolcsiallatfarm.blog.hu/api/trackback/id/tr4413610181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása