Szabolcsi Állatfarm

Szabolcsi Állatfarm

Szemszög

- azaz szöget a szembe

2015. március 15. - Beastmaster

szsz.png

Na, végre! Mozog valami Záhonyban!

Megjelent a "Szemszög" című "Független Záhonyi Kiadvány 1. száma".

 

Szóval az első a címadás. Szemszög. Annak a kifejezése, hogy más oldalról a dolgok másképpen látszanak. Nem is lenne baj, amíg ezt SZEM előtt tartaná(k) a szerző(k). Csak éppen azt akarják megmagyarázni, hogy NINCSEN SZEMSZÖG, kizárólag az a SZEMSZÖG létezik, és az az egyetlen helyes, ahonnan Ők néznek a világra.

Ha még mindig nem lenne tiszta a kép, akkor csak képzeljünk el egy, az egyik oldalán gajra tört autót. Lehet olyan szemszöget találni, hogy egy tökéletes állapotban lévőnek lehessen fotózni. Na, ez az, ami sikerült a szerzőhármasnak. Találni egy olyan "Szemszög"-et, amiből K. Péter jól néz ki. Mondjuk az biztosan nem profil ugye?

 

Igazából egy szatirikus kiadvánnyal van dolgunk. Ez már látszik abból is, hogy egy, a saját valagát megcsókolni képes kínai artistanő rugalmasságával áll a valósághoz.

 

Ezért én is hasonlóra veszem a figurát, úgyhogy kezdődjön a banzáj!

 

Eldöntöttem, hogy minden héten kivesézek egy témát ebből a fekete gyöngyszemből, jövő héten kezdve a Hőtávval, hadd szóljon!

 

Hogy mennyire "Független", azt firtatni botorság lenne, de nyugalom, ki fog derülni annak is, aki nem tudja elsőre. Csak azt kell figyelni, hogy ki szólal meg benne.

 

Erre a hétre legyen elég egy gyors elemzés:

 

  1. Kezdi a szót H. József. Ha valaki nem teljesen ismerős záhonyi körökben, akkor azt hihetné, Ő a hangadó. (Mondjuk a focimeccseken tényleg ő az) De nem. Van egy olyan szakma, amely ismeri a "felszopó" beosztást. Igazából semmi frontemberi feladatra nem jó, csak akcióra kész állapotba hozza a főszereplőt. Na, ez a cikk pont erre jó. Hogy ne egyből a főszereplőnek kelljen még küszködnie a szerszámmal premier-plánban, hanem már úgy nézhessen ki, mintha mindig ilyen tettre kész lenne. De azt azért jó tudni, hogy "Ami csak olyan, mint, az nem AZ!!!"
  2. K. Péter szösszenete jön, "Száz nap eltelt". Ebből kiviláglik, hogy "ÉNVAGYOKAZATYAURISTEN!!!". Mr. Csakegytelefonombakerül két oldalon magyarázkodik, hogy hát izé, velem lehet együttműködni, csak az a izé nem akar meg nem tud. Na, nem gond, ezt még kivesézzük később.
  3. Hőhatás címmel ugrik a következő oldal. Sumákolás, magyarázkodás, szemantikai kötözködés, de ez is ki lesz fejtve hosszabban. Hogy ki írta, nem tudni. Na jó, azért van ötletem. Igazából csak aláírni nem meri, de tudhatja, akinek esze van, hogy ki követte el.
  4. Választási eredmények. Így lassan fél évvel a választás után nagyon hasznos emlékeztető volt, kedves Péter :-) Ha te esetleg elfelejtetted volna, az még nem azt jelenti, hogy más is! Tudom én, nagyon savanyú a szőlő, hogy neked négy éve lebőgés volt a vége. De ez a száz nap azért elég kellene, hogy legyen arra, hogy túltedd magad rajta!
  5. "Kapok munkát?" bla-bla-bla Legyen valami, ami elfoglalja a helyet.
  6. Sz. János méltatása, Újévi köszöntő címmel. Bocsánat, igazából "ÚJ ÉVI KÖSZÖNTŐ"-nek van írva. Mivel hiába kerestem Évit a cikkben, ezért csak sejtem, hogy Újévi akart az lenni, de ez már annyira nem lényeges, mint egy Hőtáv Kft. Mindenesetre, ha már be van kapcsolva a helyesírás ellenőrző, a wördben, akkor érdemes lenne hallgatni is rá!
  7. "Költségvetés-2015" Az erre ki-kívánkozó véleményem megér egy külön cikket. De a "fotovoltarikus" az nagyon bejön! Ugyan nem tudom mi lehet, de aki ezt tudja, annak meg valószínűleg fingja nincs, mi az a fotovoltaikus.
  8. "Lényeg a Tények" Tényleg? Végleg? Ez a következő cikk címe. Nagyon elmés! Nem volt kéznél egy rímszótár? Valaki megmagyarázhatná kommentben, hogy mi a fasz akar ez lenni, mert értelme nincs! Mármint azon kívül, hogy kellett valami címet kitalálni, és ilyen izzadságszagú valami jött ki belőle. Valószínűleg "jóvanazúgy, úgyse aza lényeg, hogy mia címe, csak kitöllcse a hejet". Valamiért a K. Péter üzlettársa szólíttatódott meg Hutás József által. Kissé körülményeskedő magyarázkodás, belefűzve egy kis előre meneküléssel. Mármint az a senkit nem érdeklő tény, hogy 1 napot késett állítólag az iparűzési adó befizetése. Mi következik ebből? Ha egy ekkora hájpolt cég, mint a k___trans 2000, nem határidőre fizeti be a helyi adót, akkor az ritkán véletlen. Főleg, hogy Kövesdi Péter többek előtt azzal vagdalkozott korábban, hogy kivárja az utolsó pillanatot a befizetéssel.
  9. Engem mondjuk jobban zavar az a tény, hogy ha tényleg ekkora cégről van szó, akkor miért nem a saját telepén tárolja a kamionjait, hanem az állomás előtti parkolóban?
  10. "Kommunikáció" Sz. János cikke maradt a végére, hát igen. Kell ehhez komment?

 

Szóval, remélem jó sokáig ad muníciót az új városi vicclap!

 

Egy Záhonyi Polgár :-)

Ha valaki nem értené az aláírásomban elrejtett fricskát -Kövesdi Péter biztosan érti-, a 19. oldalon említett, a polgármestert mocskoló levélnek is ez volt az aláírása.

----------------UPDATE------

Arra azért szeretnék megkérni minden kommentelőt, hogy ne menjünk bele bizonyíthatatlan állításokba. Pl. nem mondjuk egyértelműen beazonosítható személyről, hogy lop, vagy valami, mert az akármennyire is egybecseng az én véleményemmel, vagy magától értetődő, de törölni fogom a kommentet. Esetleg úgy fogom moderálni, hogy megfeleljen ennek a kritériumnak. Ha sok időm van, akkor moderálom, ha kevés, akkor törlöm.

Engem lehet fikázni, de vésd észbe, visszafikázok kegyetlenül.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabolcsiallatfarm.blog.hu/api/trackback/id/tr1007271843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qwerty87 2015.03.15. 22:07:25

gajra meg ki-kívánkozó :D
Neked viszont jó lenne előbb bekapcsolni azt a "helyesírás ellenőrzőt" a "wördben"! ;)

Béla Úr 2015.03.15. 22:12:15

jo kis írás!! az meg külön öröm teli hogy van végre egy felűlet beszélni záhonyi dolgokról!!!
hajrá!!

harcos. 2015.03.15. 23:35:26

Erről van szó. KP mást se akar évek óta mint beülni a kényelmes bársonyszékbe. Ennyi.

nagykabát 2015.03.16. 17:17:47

Világbajnok ez az egész!KP már nagyon rághatja a kefét..A legnagyobb vicc az lesz,amikor az ilyen SZEMSZÖG-gel célt is érnek majd a delikvensek. Igaz ez rajtunk záhonyiakon is múlik.Nem találjátok érdekesnek,hogy a nagy KP. a nagy mocskolódások közepette elfelejtette fikázni HÁDA IMRÉT.Pedig hát azért jöttek össze ők nagy képviselők,hogy majd most ők jönnek.Azért nem fikázott,mert nem tudott.Mert nagyságrendekkel rosszabb dolgok jöhetnek ránk. A SZEMSZÖG-ről csak annyit egy ország röhöghetne rajtunk ,ha mondjuk a nyomtatott sajtóban országosan megjelent volna

CR_7 2015.03.17. 11:42:34

Tisztelt "nagykabát"! Az országban ettől sokkal "poénosabb" dolgokat nyomnak le a nyomtatott sajtóban a torkunkon, - vagy éppen mondanak el FACE to FACE - amin sajnos SZEMSZÖG (nézőpont) kérdése, hogy kínunkban avagy jókedvünkben kell-e rajtuk röhögn?i!!! Miért kellene fik-ni H I-t? Mennyire lennénk előrébb? (Egyébként, meg is kérdezheted KP-t személyesen, miért nem úgy csinál dolgokat ahogy te gondolod?) Azért mert manapság az trendi ha az elmúlt ...évre hivatkozunk? Jelen esetben abban a bizonyos "kényelmes bársonyszékben" helyet foglalónak kell megmutatni, hogy alkalmas-e a feladatra, aminek eme kényelmes ülő alkalmatoságnak a velejárója! Bár sok esetben nem is biztos, hogy olyan kényelmes! Remélem sok SZEMSZÖG-ből, tényekre alapozva és a ló másik oldalára nem átesve fogja kivesézni a blog elindítója az általa említett cikkeket, mert vakításokból (feltételezésekből) van már elég! Ami rossz: az ROSSZ! Ami jó: az JÓ!

Beastmaster 2015.03.17. 12:17:37

@qwerty87: Esetleg konkrét javaslatod is lenne?
(Bocsika, de abban biztos voltam, hogy nem "Hejesírásellenőrző")
Mivel több, mint 7 szótag, és több mint 2 szó összetételéből származik, ezért mindenképpen külön kell írni.

Vagy a gaj-jal van baly?

Beastmaster 2015.03.17. 16:37:09

@qwerty87: Jogos, ez már feladta a leckét a wördnek. Mondjuk értem is, mert szavanként nem helytelen.
Viszont ezt meg a humán erőforrásnak kellene magától tudnia.

egyzahonyipolgar 2015.03.18. 19:07:05

Zóna

„Záhony Város Önkormányzati Képviselő-testülete pályázatot hirdet az önkormányzati havilap, a Záhonyi Zóna teljes körű elkészítésére (újságírás, szerkesztés, tördelés, nyomdai feladatok).
Az újság kb. 1800 példányban jelenik meg havonta egy alkalommal, 8 színes (A/4) oldalon.
Várjuk azon politikai pártoktól független civil szervezetek, újságírók, vagy újságírói vénával rendelkező záhonyiak jelentkezését, akik szívesen ellátnák ezeket a feladatokat.

A pályázatokat 2015. február 16-án 16 óráig”

Úgy látom sikerült a pályázatok elbírálása és a pályázatot a három képviselő nyerte. Köszönjük a színvonalas újságot, de ha lehetne a következő szám az igazságot tárja elénk ne pedig a saját sérelmeket és magyarázkodást!

10 millió forint

Ha a Tisztelt képviselő Urak úgy gondolják, hogy az egyébként is „versenyképes” fizetés mellé nem adható, vagy nem érdemlik a dolgozók a kiegészítés, akkor miért szavazták meg?
Mennyibe került a volt jegyző Asszony? ( Az egyéb juttatásai, hivatali autó, saját „közmunkás”, .......)

Kommunikáció

A Zemplén Televízió senkinek nem fog hiányozni, ma már mindenki a számítógép világában él! És nem kerül semmibe!!!! Az persze jó lenne, ha Záhony honlapja kicsit színvonalasabb lenne, de reméljük ez is megvalósul, hiszen a képviselő urak ha újságot tudnak szerkeszteni egy honlap megreformálása már csak ujjgyakorlat lesz!

Választási eredmények

Tudomásom szerint az eredményeket meg lehetett tekinteni a honlapon és hirdetőtábláknál is. Akit érdekelt meg tudta nézni. Nem volt mivel megtölteni ezeket az oldalakat??? Nincs több hazugság???

Kistérségi központ

A kistérség neve szerintem még mindig Záhony és Térségi Többcélú Kistérségi Társulás. Az pedig, hogy ki a vezetője semmin sem változtat. Pont Önök bizonyítják be, hogy egy vezető csak 1 szavazattal bír, mindegy mit akar a vezető ha a többiek nem támogatják!!! Ugye senki nem gondolja, hogy azért nem lesz nappali betegellátás Záhonyban mert, nem a Polgármester a kistérségi vezető???? Ha lenne, lett volna rá esély azt már a korábbi Polgármester megvalósította volna hiszen mögötte ott állt a FIDESZ!!!!!!

Arról viszont sehol nem láttunk írást, hogy mennyi az Önök tiszteletdíja és költségtérítése és mit is csinálnak ezért (előterjesztette, megszavaztuk) ????

trafikbt 2015.03.20. 09:44:47

Zóna

Volt egy évtizedek óta - igaz, hogy a Szekeres úr által fémjelzett igénytelen változatban - működő Zóna, de az a választások után csak egy szám erejéig volt fontos, addig amíg a pm ömlenghetett magáról. (Ha valaki nem tudná, Szekeres a pm egyik főideológusa, a Helmeczi-Lesku paktum nyélbeütője, és önös érdekében a pankrációhoz súlytalan pm "ringbetuszkolója".)
Az álpályázaton egyedül a pm-mel zsíros üzletet kötő Naracom indult...

10 000 000

Ha megpróbálod értelmezni és sikerül, akkor ez a kitétel arra vonatkozott, hogy a "gigatakarékosságot" meghirdető pm minden javaslatát elfogadták.
A jegyzőnő Dr. Borbély, Bajor, Háda és Lesku urak jobbkeze volt, ergo kétségbevonhatatlan a szaktudása. A aljegyző "felkészültségét" a jelenlegi kaotikus állapotok mutatják.
A feltételezett "visszaéléseket" pedig felelős lakópolgárként jelezhetted volna a megfelelő fórumokon, csak face to face ez már nem menne...

Zemplén TV

Zemplén TV mellett/helyett a pm internetes közvetítéseket ígért és közben eltelt egy fél év.

Honlap / fb oldal

A minőség kb. mándoki színvonalú, de legalább a pm bele tud nyúlni és törölni a számára nem tetsző véleményeket, mint azt tette szervertulajdonosként 2009-10-ben, amikor Karmanóczky jegyzőnek kellett "rendre utasítania" az önkényeskedései miatt...

Választási eredmények

A 42 %-a ellenére Helmeczi úr a "lakosság döntő többségének " támogatásával hencegett, de a 42 %-ot és a 7 millióért megvett 49 fős előnyt nem merte közzé tetettni sem az újságban, sem a honlapon.

Kistérség

Az előző ciklusban volt egy olyan év, amikor az egyszeri lehetőség ellenére Mándok vétózta meg záhonyi szakrendelő benyújtásához szükséges kistérségi pályáztatot, mondván hogy nekik jobb a kisvárdai kórház.
Egyébként jellemző és egyben vicc, hogy Helmeczi úr mindig a Záhonytól fényévekre lévő Mándokkal akarja "versenyeztetni" a várost (gondoljunk csak az infrastruktúrára, az iskolázottságra, a humán lehetőségekre, vagy - mondjuk ki - az etnikai összetételre).

Senki sem akadályozta meg Helmeczi abban, hogy közzétegye az egyetlen megjelent Zóna számban, vagy a honlapon/fb-n a bizottságok összetételét, a saját és a képviselők fizetését, tiszteletdíját, költségtérítését.

Beastmaster 2015.03.20. 17:40:02

@trafikbt: Gondolom indultál a pályázaton te is. Megelőlegezem, hogy nem lett volna nagy durranás a trafikbt által szerkesztett Zóna sem. Nem vicclapra szólt a kiírás (majd alább meglátod miért).
De kezdjük azzal, hogy nem mondta soha senki neked, hogy ne egyél meg romlott dolgokat? Vagy, hogy józanodj ki mielőtt billentyűzetet ragadnál?
Gondolom nem érted mit hordok itt össze vissza!
Aki Mándok "iskolázottság"-áról, vagy a "záhonyi szakrendelő benyújtásáról" beszél, az egyszerűen csak félművelt és modoros. Aki szerint annak a mondatnak van értelme, hogy "Senki sem akadályozta meg Helmeczi abban", az meg figyelmetlen. Nem mondom én, hogy a tárgyrag elhagyása fővesztéssel fenyegetett cselekmény, csak így nincs értelme annak a mondatnak, amit nagy nehezen kiizzadtál. Bár, ahogy elnézem, azok a mondataid, amelyek véletlenül helyesek nyelvtanilag, annak meg esetleg egy párhuzamos univerzumban lehet valamilyen kapcsolata az igazsággal.
Azt viszont már végképp nem értem, miért kell burkoltan cigányozni. És itt nem azt kifogásolom, hogy burkoltan teszed, hanem azt, hogy cigányozol. Lemégy a PUBba (szemszög 17. oldal), ott annyit cigányozol, amennyit akarsz. Itt nem. Ha az UPDATE-ben foglaltakat nem bírod elolvasni, az a te bajod. És egyébként is, ennek mi köze a Szemszög-höz? Úgy értem, hogy hogy jön ide a cigányozás, mikor a Szemszög-ről volt szó. Ja, hogy te írtad ezt is, azt is? Értem már!

A hazudozást, és képmutatást folytathatod nyugodtan az 1800 példányban kiadott újságban.
Gondolok itt konkrétan arra, hogy Szekeres feladata szinte kizárólag annyi volt a zónában, hogy egybe rendezte a POLGÁRMESTERI HIVATAL, és főleg a jegyző asszony által megfogalmazott anyagokat, és nyomdába adta azt.
Ha már ennyire jól tájékozott vagy ilyen Zónás ügyben, akkor azt is tudhatnád (feltéve, hogy képes vagy visszaemlékezni max. fél évre), hogy a választás előtti utolsó Zónában a jelöltek alatt (a lap alján) milyen, a volt jegyzőt, valamint az egyik volt polgármestert mocskoló szösszenetet szúratott be a jegyző. Hát eleganciában esélyes kihívót találtak benned, ez nem kétséges.

A kommentednek meg is van az eredménye, az elmúlt néhány órában vagy kétszázan olvasták a blogot. Lehet, hogy ez mind te voltál, csak hogy lásd, milyen hatása volt a trollkodásodnak. :-)

Na szóval. Ezt a kommentedet még benn hagyom változatlanul. Kizárólag azért, hogy minden hozzád hasonló félszerzet (gondolok azokra, akik felett nyomtalanul múlt el az általános iskola mind a két osztálya, és nem képesek elolvasni a szabályokat a posztom alján) lássa, hogy miket fogok ezentúl kitörölni, ha ilyennel próbálkoznak.
Tudod, mindenki jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának. Gyerökök, csínnyán a droggal, mert ti is így jártok!
Kellemes napot és jó pálinkázgatást a továbbiakban.

Béla Úr 2015.03.20. 18:38:05

MIkor jön az ujj rész?? tételessen kell meg cáfolni mindent amitket ebben le írtak!!!

Beastmaster 2015.03.20. 18:58:08

@Béla Úr: attól függ, hogy kelek fel holnap, de a hétvégén mindenképp megírom. De előbb a kertet kell felásnom, mert már ott is felütötte a fejét a gyom.

Ha már bejöttél a csőbe. Te tudod, hogy milyen pályázat kell ahhoz, hogy be lehessen nyújtani egy záhonyi szakrendelőt? :-)

nagykabát 2015.03.24. 11:20:05

Egy dolog biztossá vált.Szükség van egy a kulisszák mögé tekintgető újságra.Úgy látszik erre erőteljes igény van.Hívhatják Zónának is,csak akkor nem kéne előírni,hogy mi kerüljön bele.
süti beállítások módosítása